Hjem 2010

Piemonte: Der skjønnhet og deilig vin forenes i en perfekt symbiose

E-post Skriv ut PDF

piemonte1Et godt råd! Hvis du ikke lar deg henføre av god vin, du er uinteressert i smakfull mat og dertil er svært nærsynt – er det helt bortkastet å reise til Piemonte i Nord-Italia.  Men heldigvis kan jeg ikke karakteriseres som noen av delene, og kunne derfor ta med meg hjem kaskader av syns- og smaksinntrykk etter en eventyrlig reise i denne karismatiske del av Europa. Jeg var så heldig å få oppleve Piemonte midt i oktober da druehøsten var på hell og høstens farver hadde begynt å smyge seg inn i det kuperte landskapet.

Les mer …
 

To nye kandidater ble to nye medlemmer

E-post Skriv ut PDF

klode_emblem3DSelv om porten er trang og døren er lav, hender det at vi tar inn nye medlemmer. Onsdag 3. november sto applikantene Espen Wæhle og Torstein A. Tobiassen foran den siste opptaksprøve – og de kom seg gjennom med et nødskrik.

 

Les mer …
 

Inger Tagethon: Kvinne med sylskarp egg

E-post Skriv ut PDF

tragethon02Knivlaus mann er livlaus mann. Dette postulatet ble overbrakt våre medlemmer under knivdronningen Inger Tragethon foredrag 27. oktober. De fleste medlemmene så beskjemmet ned da de fikk budskapet, for ingen av dem hadde hverken slire eller kniv denne kvelden. Det de derimot hadde var våkne ører som oppfanget Tragethons velformulerte budskap. Hennes foredrag var både lystig og ikke så lite lærerikt.

Les mer …
 

Boken om ingen vanlig sykkeltur: 6000 kilometer rett øst – gjennom Sibir

E-post Skriv ut PDF

sibir-gorm-thorReiseglede kan være så mangt. Noen trives på dagstur til Strømstad. Andre halser av gårde til Kanariøyenes sol eller Pattayas sol- og underliv. Mens atter andre setter seg på en sykkel og tråkker rett øst. Ikke til Arvika – eller for den saks skyld Stockholm. Men til Sibir! Forstå det den som kan. Nå finner vi i bokhandelen en beretning om å uforståelig reiseglede som skal hjelpe oss til å forstå. Boken har altså tittelen ”Sibir” og undertittel ”Å sykle med bjørner”. Bilder og det skrevne ord tar oss med på en reise så langt vi kan komme uten å havne i vesten igjen. Ikke underlig at forgrunnsfigurene for denne reisen er tuftet i Travellers Club.

Les mer …
 

Odd Einar Dørum: For byen, for menneskene mot systemet.

E-post Skriv ut PDF

Drum01Slik lød tittelen på kåseriet som Dørum holdt i klubben 13.okt. 2010. Det ble et meget engasjert og sprudlende kåseri; hvertfall for tilhørerne, de humret og lo.  For en stakkars referent var ikke saken fullt så enkel. Dørum hoppet og spratt fra det ene tema til det andre, lik en våryr geitekilling (Venstres mascotdyr?). Mens referenten strevet med å få ned på blokken poenget i én historie, var kåsøren allerede langt avgårde og inn i neste tema.

Les mer …
 

14 mann til bords – og Koreakrigen, 60 år etter.

E-post Skriv ut PDF

korea-CarlEmilMidt i elgjakta, med Trampsjefen bortreist og høstferie ellers i samfunnet møtte bare 14 mann opp til Clubaften den sjette oktober. Men det ble til gjengjeld en av disse intime, hyggelige kveldene som starter med gode samtaler og historier rundt middagsbordet. Rikelige mengder avkokt laks ble fortært, og Carl Emil som akkurat hadde returnert fra Korea, ble oppfordret til å fortelle litt om hvordan han opplevde å være en del av det virkelige M.A.S.H.

 ”Først må jeg si at jeg er veldig imponert over sjenerøsiteten til Korea og veteranforeningen. Det var 21 nasjoner som sendte folk og utstyr for å hjelpe, da Koreakrigen brøt ut” – sa han. ”Og alle vi gamlingene som har overlevd til nå, var invitert til Korea, med alt dekket og betalt, for å delta på 60-års markeringene. Vi var 14 stykker fra Norge.”

Les mer …
 

Geir Lundestad: mannen med ”verdens beste jobb”

E-post Skriv ut PDF

GeirLundestad1Midt i september, bare noen uker før nyheten om hvem som stikker av med årets Nobels fredspris, hadde vi invitert Geir Lundestad til å snakke litt om Det Norske Nobelinstituttet. Vi var nysgjerrige på hva de egentlig driver med når de ikke deler ut fredsprisen og om sjefen sjøl mente deres arbeid kan ha noen innvirkning på freden i verden. Dessuten ville vi jo prøve å fritte han litt ut om hvem som kunne risikere å få fredsprisen i år ...

Les mer …
 
Side 2 av 8

Verdensur

Trampglobe_Hammarlund.jpg