Hjem 2010

Æresmedlem under kniven

E-post Skriv ut PDF
hjerteoperasjonVi har bare tre æresmedlemmer i Travellers’ Club. I skrivende stund ligger en av dem på operasjonsbordet, i en alder av 85 år, for å gjennomgå en hjerteoperasjon. Det ble oppdaget en hjerteklaffeil hos Carl Emil, og det er den de nå skal prøve å fikse. Men hva er egentlig en hjerteklaffeil? Denne feilen kan ha en rekke årsaker. Ofte er den medfødt. Ervervet klaffefeil kommer vanligvis av slitasje og forkalkning (degenerativ klaffefeil) og infeksjon (endokarditt). Hos voksne oppstår den hyppigste type klaffefeil mellom venstre hjertekammer og livpulsåren (aortaklaffen) og i klaffen mellom venstre forkammer og venstre hjertekammer (mitralklaffen).
Les mer …
 

Slangeskinnet vårt på hedersplass

E-post Skriv ut PDF

slange-TCsverigeGaven vi ga i 80 års present til Travellers’ Club Göteborg har tydeligvis falt i god jord, og brukes nå på hedersplass når ”styrelsen” har sine møter. Det 4,5 meter lange pytonslageskinnet pryder møtebordet og gir en særegen stemning man vanskelig finner i andre styrerom. Det er hyggelig at gutta i Göteborg setter pris på gaven og bruker den aktivt.

 

 

 

Thomas Lien gjennom nåløyet

E-post Skriv ut PDF

thomas-lien-opptak_copyDet er alltid stor spenning, og stemning, når et potensielt nytt medlem står foran den avsluttende opptaksprøven. Denne onsdagen var intet unntak. Full sal, levende lys, forventning i luften og en lett nervøs kandidat som selvfølgelig ikke kunne vite hva som lå foran ham - ventende ute på gangen. Men opptagelsen gikk greit. Thomas ble godkjent og Cluben er blitt et spennende medlem rikere.

Les mer …
 

"Josefine" - Vårpuss og varmeovner..!

E-post Skriv ut PDF

TC_DugnadPerSEn lørdag i midten av april tok Per Steffensen og Per Jæger på seg oppgaven å rydde utenfor Cluben. De fjernet løv, grus og annet på parkeringsplassen, fortauet, innkjørselen og i bakgården. Det ble feiet og ryddet samt vasket med Jægers fine trykkvasker. Til og med et godt stykke opp på veggene ble det vasket. De klippet noen grener i hekken mot naboen, og alt ble kjørt bort av Jæger. Uken etter var det jammen en annen som hadde tatt på seg å klippe hekken skikkelig ned – uten at vi vet med sikkerhet hvem det var, men en mistanke har vi…. For vi tror det var Trampsjefens bil vi så i forbifarten. Vi møter nå i alle fall våren med et ryddig og pent uteområde. Det er alltid hyggelig når noen uoppfordret tar på seg - og gjennomfører - oppgaver. Tusen takk, gutter!

Les mer …
 

Odd Eliassen - 25 år etter Everest

E-post Skriv ut PDF

OddVårt medlem Odd Eliassen er i disse dager guide på Svalbard hvor han leder en ”hyggelig liten skitur” som han antagelig ville kalt det, nemlig  Svalbard på langs. De startet 29. mars, helt nord, og kom i dag den 21. april til det sydligste punktet Sørkapplandet – på dagen 25 år etter at han sto som første nordmann på toppen av verdens høyeste fjell: Mount Everest.

 

Nå skal gruppen gå 100 kilometer nordover igjen for å bli plukket opp av snøscootere i Kvalvågen. Odd fyller 66 år den 3. mai og må vel regnes som en av landets sprekeste for sin generasjon. Det er hyggelig å ha en slik kapasitet i Cluben vår!
Les mer …
 

Premierebesøk på Cirkus Arnardo

E-post Skriv ut PDF

arnardo04 Torsdag 15. april var Travellers’ Club invitert på Cirkus. Vår sjenerøse venn og cirkusdirektør Arild Arnardo hadde sin vane tro sendt nok billetter til at alle Tramps, med barn og barnebarn, fikk oppleve starten på Arnardos 62. sesong. Været var flott, stemningen høy og kjendiser i alle kategorier benket seg rundt manesjen for å oppleve ”levende underholdning, i 3D – og i full størrelse” som Arild kaller det. Og ingenting manglet. Artister høyt oppe under teltduken som foretok dristig akrobatikk, vakre og lettkledde kvinner som sjonglerte og akrobaterte, hunder, høner, duer og gjess – ja til og med en vaskekte gribb gjorde som dressøren ønsket.

Les mer …
 

Det finnes ingen energikrise…

E-post Skriv ut PDF

Knut_Erik_SteenTeknisk sjef og ansvarlig for byggingen av verdens første store flytende vindmølle heter Knut Erik Steen, og han er medlem hos oss. En sen aften i diskusjon ved Det Runde Bord kom Knut Erik til å si at det er energi nok i verden – mer enn nok! ViseTrampsjefen grep øyeblikkelig anledningen og utfordret ham til å holde et foredrag om dette, noe han gjorde onsdag den 14. april.

Når det snakkes om energikrise er det egentlig olje- kull- og gasskrise man mener. I hundre år har vi forsynt oss rått av denne resursen, men nå begynner både politikere og energiprodusenter å innse at dette ikke er en utømmelig kilde, og man ser seg om etter alternativer. Det fine er at det finnes massevis av det - og det har vært der hele tiden. Problemet har vært at olje, kull og gass har vært det billigste og enkleste så man har ikke behøvd å utvikle alternativene. Men nå er tiden inne.
Les mer …
 
Side 6 av 8

Verdensur

Tramp-konservator.jpg