Hjem 2010

Ut i det blå 2010

E-post Skriv ut

avinor_logo

I år var det først begrenset til 30 deltakere, men da interessen for å begi ut i det ukjente var påtrengende, klarte reisekomiteen å øke tallet til 35, så spenningen var stor om hvor turen gikk denne gang. I deilig sommervær troppet vi opp i ”Josefine” i god tid til avgang, presis klokken 15.00, og det hyggelige var at den avtroppende reisekomiteen var fulltallig. Kjell Otto, som har vært alvorlig syk og ikke var forventet å være med – stilte smilende opp med pipa i kjeften som vanlig, og var klar for utflukt. Bussen svingte vestover, ut av Oslo, og gjetningene om hvor vi skulle i år var i gang…

Les mer …
 

Seig som stål..!

E-post Skriv ut PDF

CarlEmil_nyoperert_copy

Carl Emil er ustoppelig... For bare noen få uker siden lå han på operasjonsbordet med hele brystkassen åpen, hjertet skåret opp og en ny hjerteklaff fra et svinehjerte ble operert inn. I dagene etter operasjonen har han rukket å drenere noen liter væske som samlet seg i hjerteposen, han har - bunadkledd og representabel - feiret sin 85 årsdag, med like mange gjester, han har vært på rekonvalsentopphold, han har tatt stingene etter operasjonen og han har rukket å få seg en sommerfrisk brunfarge som fremhever glansen i den tette sølvmanken på hodet..

Samme dag han ble skrevet ut besøker han oss i Cluben sin. Vi gir oss over...  

Les mer …
 

Thor Severin Larsen: Isbjørnforskning på Kong Karls land

E-post Skriv ut PDF

isbjrnVi har opp gjennom årene hatt utallige foredrag fra kalde strøk, om ekspedisjoner på ski eller seilaser i ugjestmildt farvann. Denne kvelden skulle det også dreie seg om land langt der oppe mot nord, øst for Svalbard, hvor en pionér innen isbjørnforskningen fortalte om den hvite bjørns liv og levned. Thor Severin Larsen var i 1961 første gang på Svalbard for Polarinstituttet, og ble som så mange før ham bitt av ”polarbasillen”. Han fattet en særegen interesse for isbjørnen, som det hadde vært gjort lite forskningsarbeide på tidligere. Stort sett var interessen for isbjørn synonymt med hvor mange man kunne få skutt i løpet av en jaktsesong. Man visste lite om bestandsstørrelse, utbredelse, vandringer og tilvekst – noe som reflekteres i det uhemmede uttaket man gjorde fram til 1972, da bjørnen ble totalfredet.

Les mer …
 

På tur med Women Travellers’ Club

E-post Skriv ut PDF

larkollen1 Vi har en tradisjon med å invitere damene i WTC til én klubaften i året, i våre lokaler. Nå har ikke damene egne lokaler, så de kvitterte med å invitere oss på tur til Larkollen, til reker, hvitvin og foredrag av Jon Michelet. Trampsjef Lise Garvick ønsket de om lag 30 fremmøtte velkommen, før den gamle Aftenpostenjournalisten Knut A. Nilsen, alias ”Knuppers” tok oss på en kort omvisning i området, hvor han fortalte om Larkollens historie, helt fra seilskutetiden hvor bukten utenfor kunne være full av skip, til moderne tider da hans bestefar var førstemann til å bygge sommerhus i denne vakre bukten.

 

Les mer …
 

Vellykket utflukt til vackra Värmland

E-post Skriv ut PDF

Varml_08Den nye reisekomiteen skal egentlig ikke tiltre før til høsten, men Alf G. og Anders tillot seg en liten tjuvstart med en tur til broderlandet østenfor Kjølen, for Tramps med følge. Våren og forsommeren er usedvanlig vakker i de nordiske länder, og har man samtidig værgudene på sin side er man nesten garantert suksess. At også planleggingen og destinasjonene var førsteklasses gjorde ikke disse to-tre dagene noe dårligere…

Les mer …
 

BaseCamp, i Afrika – India – Svalbard – Frankrike

E-post Skriv ut PDF

basecamp_masaiI slutten av mai var Lars Lindkvist innom og fortalte om eventyret ”BaseCamp”, som er seks reisedestinasjoner bygget opp rundt prinsippet om eco-turisme og hjelp til selvhjelp for den lokale befolkningen. Lars er daglig leder, men den som hadde ideen og satte det hele i gang – er vår egen Svein Wilhelmsen sammen med vennen Ole Bernt Frøshaug. Av de seks destinasjonene BaseCamp jobber med og tilbyr reiser til, er kanskje Masai Mara best kjent, med sitt nære samarbeide med masaifolket i nabolaget. Men også deres aktiviteter i Rajastan i samarbeide med prins Pradoman Singh, bygging og restaurering av dhow-båter i Lamu, villmarksopplevelser på Svalbard, planene i Tibet og det nyåpnede stedet oppe i fjellet i Pyreneene fikk vi høre om.

 
Les mer …
 

17. mai. Jorden rundt – og i ambassadørens selskap

E-post Skriv ut

 Flagget

 17. mai i Cluben er tuftet på gode tradisjoner. Det er dagen da mange av medlemmene tar med seg familiemedlemmer på en formiddagsvisitt som inkluderer hyggelig samvær, pølser, kaffe og kaker samt sprudlende dråper. Slik ble det også denne under årets nasjonaldag. Allerede godt før klokken 12 begynte lokalene å fylles av blide og forventningsfulle medlemmer og gjester som ikke ville være denne dagen i Cluben foruten. Da klokken var 13 var alle stoler besatt og meget tydet på at svært så godt besøk. Dette ble bekreftet av Tore som konstaterte at det i pølsegryten bare var èn pølse igjen da det hele var over. Altså, bedre besøk enn på svært lenge.

 

Les mer …
 
Side 5 av 8

Verdensur

Tramp-vandrer.jpg