Hjem 2010

Women Travellers’ Club har endelig fått seg websider

E-post Skriv ut PDF

wtclogo_fargerVår ”søsterklubb” som ble stiftet den 22. november 1993 har slitt litt de siste årene med å få inn nye medlemmer, og det til tross for at noen av ”de tyngste” norske kvinnelige globetrotterne er medlemmer der. Tungvektere som Liv Arnesen, Nora Weyer Larsen og Randi Skaug er bare noen av navnene de kan skilte med. En av grunnene til at medlemsveksten har vært så beskjeden er at de har vært vanskelig å finne fram til. Det har de nå gjort noe med, og det nye markedsføringsverktøyet deres heter: womentravellersclub.org - en flott hjemmeside som presenterer klubben på en hyggelig måte. Vi gratulerer jentene og håper at tilstrømmingen av reiselystne kvinnfolk i alle aldre blir formidabel. Sjekk den ut ved å klikke her: www.womentravellersclub.org 

Les mer …
 

Harald E. Bruusgaard - In Memoriam

E-post Skriv ut

Harald-Brusgaard

Det ble en trist stemning i Cluben under første møte etter ferien da det ble kjent at Harald Bruusgaard var gått bort bare noen få dager tidligere. Meldingen kom helt uventet og satte, naturlig nok, sitt tydelige preg på Cluben denne første møtedagen. Medlemmene var da også rikt representert under begravelsen fra Vestre Gravlund 25. august. 25 av trampebrødrene var til stede, og både trampsjefen og visetramp ga sin venn og trampebror sine siste ord med på den siste reis, som ble understreket at Clubens fane ble senket ved kisten. Betegnende for Haralds forhold til sine medmennesker var det store fremmøtet. Over 300 var til stede., og mange fikk ikke sitteplass.  Det ble en stemningsfull og verdig seremoni der også Anita Skorgan bidro med solosang.

Les mer …
 

Robert Løken - The Great Wall'ker - nærmer seg avslutningen

E-post Skriv ut PDF

china_wallRobert har vært på besøk hos oss i Cluben et par ganger tidligere. Først fortalte han om den gang han padlet Norge på langs, neste gang om planene han hadde om å gå hele den kinesiske mur på langs (eller murene, som er mer korrekt). Nå har han vært underveis i snart halvannet år og han går fra vest mot øst. For et par uker siden fikk han ødelagt foten, og fordi han nå befinner seg ikke så lang fra Beijing, var han innom et sykehus for å se på skadene. Han har fått noen brister i foten og vevskader og han fikk beskjed om å vente noen uker med å gå videre, og selv om Robert synes han har dårlig tid velger han å følge legens råd, ellers kan han risikere å gå skaden så stor at han ikke kan gjennomføre. Trampredaksjonen har hatt kontakt med ham underveis og han har lovet å komme en tur og fortelle om sine opplevelser når han er tilbake i Norge.

For de som har lyst til å følge han på den siste del av turen, er hans webside adresse: http://www.thegreatwallker.com

Les mer …
 

Første Clubkveld i høstsemesteret er 18. august

E-post Skriv ut PDF

TrampVi ønsker velkommen til høstens første møte. Ingen gjester denne kvelden, ei heller foredrag, men Tore har tenkt å servere pepperbiff. Det ser ut til å bli et variert program fram mot jul. ViseTrampsjefen har lokket til seg et knippe ulike mennesker som skal fortelle oss spennende ting. Sjekk programmet - og gled deg!

 

Verdens største severdighet?

E-post Skriv ut PDF

TheBerg_03Hvis den tyske arkitekten Jakob Tigges får det som han vil kommer verdens største severdighet til å ligge i Berlin, der Tempelhof flyplass nå ligger. Han har nemlig en visjon: Å bygge et fjell – og å kalle det ”The Berg”! Området i og rundt den tyske hovedstaden er temmelig flatt, men det vil altså Herr Tigges gjør noe med - om hans visjoner blir godkjent av de tyske myndigheter. 

 

 

Les mer …
 

Rolf Bjerke Paulssen - In Memoriam

E-post Skriv ut PDF

Rolf_Bjerke_Paulssen_4.7

Den 4. juli 2010 la vårt medlem nr 1081 Rolf Bjerke Paulssen ned vandringsstaven. Vi har hatt ham som medlem siden 2002 og i løpet av disse årene har vi hatt stor glede av hans smittende gode humør, hans optimisme, arbeidskapasitet og sjenerøse omtanke for andre mennesker. Rolf ble syk for en tid tilbake, men lot seg ikke merke med det. Han kjempet en hard kamp mot kreften, men måtte kaste inn håndkledet på den amerikanske nasjonaldagen – med hele sin nærmeste familie rundt seg. En hedersmann er nå borte.

 

Les mer …
 

Reise verden rundt i sommer?

E-post Skriv ut PDF

Kino01Først kom finanskrisen. Så kom askeskyene. Og stadig er det et tog eller to som ikke går. Men fortvil ikke.. I sommer kan du oppleve verden - på kino, midt i Oslo. Cinemateket, som ligger i Dronningens gate 16, har hentet fram fra arkivet filmer innen ulike genre og fra ulike perioder, som virkelig lar deg få oppleve et sted eller et område. Filmer som enten frisker opp dine minner fra den gang du selv var der, eller gir deg et inntrykk av hva for et sted dette er.  Dette er også en unik mulighet til å gjenoppleve gode filmer man så for mange år siden.

Les mer …
 
Side 4 av 8

Verdensur

Tramp_figur.jpg