2010

Tikopia i Stillehavet

E-post Skriv ut PDF

82Der fortiden alltid skal være nåtid... Tikopia er en avsidesliggende øy i Stillehavet. Den er en del av Salomonøyene. På øya med det eksotiske navnet bor 1200 sjeler. De avviser penger, veier, motorer, kredittkort, mail, økonomisk utvikling og teknologiske fremskritt. Befolkningen er kjent for å være vennlige. De tok svært så godt imot en norsk jordomseiler som besøkte dem for seks år siden. Mannen heter Thomas Lien, og har fortalte i Cluben om sine opplevelser med stillehavsfolket som ble hans venner.  Det ble en minneverdig aften med en sjarmerende miks av film, bilder og det talte ord.

 

 
Les mer …
 

Bjørn Grinde: ”Fra urfolk til økolandsby”

E-post Skriv ut PDF
BjornGrinde
Årets første foredragsholder lovet godt for kommende sesong. Professor og forskningssjef ved Folkehelseinstituttet Bjørn Grinde var et spennende bekjentskap som ga oss langt mer enn tittelen på fordraget indikerte. Hvordan er vi egentlig bygget opp – inne i hodet – var et av de første spørsmålene han belyste. Og som så mange ganger tidligere når flinke folk forklarer noe komplisert så klarte han å få det hele til å høres enkelt og forståelig ut. Uttalelser som: ”hjernen er vårt mest utsatte organ” - ”det største helseproblemet i Norge er psykiske lidelser” og ”mellom 30 og 50% av den norske befolkning vil i løpet av sitt liv være plaget av psykiske lidelser..” sørget for full oppmerksomhet fra salen, og åpnet for et hav av spørsmål i etterkant.

 

Les mer …
 

Juletrefest for alle

E-post Skriv ut PDF

jul2009_nisseTradisjonen tro ble årets juletrefest avviklet i midten av januar, og at det er et populært tilbud vitnet fremmøtet om. 41 barn og 34 voksne hadde et par hyggelige timer med tettpakket program. Brus, pølser og boller til de minste - og kaffe og kaker til de største.Tegnefilm med Donald Duck & Co holdt ungene å ånde en stund.

Deretter måtte det sterkere lut til – og magikeren Davido trollbandt alle med sine uforståelige triks og gode kommunikasjon med de små. Det dukket opp hvite duer fra de rareste stedene, og plutselig ble de forandret til en kanin som barna fikk klappe. Det er like spennende hver gang.

Les mer …
 
Side 11 av 11

Verdensur

Tramp-historier.jpg