2010

Premierebesøk på Cirkus Arnardo

E-post Skriv ut PDF

arnardo04 Torsdag 15. april var Travellers’ Club invitert på Cirkus. Vår sjenerøse venn og cirkusdirektør Arild Arnardo hadde sin vane tro sendt nok billetter til at alle Tramps, med barn og barnebarn, fikk oppleve starten på Arnardos 62. sesong. Været var flott, stemningen høy og kjendiser i alle kategorier benket seg rundt manesjen for å oppleve ”levende underholdning, i 3D – og i full størrelse” som Arild kaller det. Og ingenting manglet. Artister høyt oppe under teltduken som foretok dristig akrobatikk, vakre og lettkledde kvinner som sjonglerte og akrobaterte, hunder, høner, duer og gjess – ja til og med en vaskekte gribb gjorde som dressøren ønsket.

Les mer …
 

Det finnes ingen energikrise…

E-post Skriv ut PDF

Knut_Erik_SteenTeknisk sjef og ansvarlig for byggingen av verdens første store flytende vindmølle heter Knut Erik Steen, og han er medlem hos oss. En sen aften i diskusjon ved Det Runde Bord kom Knut Erik til å si at det er energi nok i verden – mer enn nok! ViseTrampsjefen grep øyeblikkelig anledningen og utfordret ham til å holde et foredrag om dette, noe han gjorde onsdag den 14. april.

Når det snakkes om energikrise er det egentlig olje- kull- og gasskrise man mener. I hundre år har vi forsynt oss rått av denne resursen, men nå begynner både politikere og energiprodusenter å innse at dette ikke er en utømmelig kilde, og man ser seg om etter alternativer. Det fine er at det finnes massevis av det - og det har vært der hele tiden. Problemet har vært at olje, kull og gass har vært det billigste og enkleste så man har ikke behøvd å utvikle alternativene. Men nå er tiden inne.
Les mer …
 

Ny reisekommite

E-post Skriv ut PDF

Reisekomitee_copyalfAndersEtter mange års utmerket innsats trekker Kjell Otto Solberg og Leif Schwabe seg som vår reisekommite. De har nedlagt mye arbeid i den tiden de har sittet, og mange spennende turer har de tilrettelagt. Deres siste arrangement blir ”Ut i det blå". Nå går stafettpinnen videre, fra høsten er det Alf G. Andersen og Anders Lorange som skal friste oss med spennende og lærerike utflukter til nær og fjern.

Vi takker Leif og Kjell Otto for fin innsats, samtidig som vi ønsker de nye gutta lykke til..! 

 

 

Stian Sundt nytt æresmedlem

E-post Skriv ut PDF

GenFors_Stian_resmedlemÅrets generalforsamling ble like minneverdig som den ble stille. Det var ingen store saker som grep tak i de mange fremmøtte, og det hele forløp så godt som uten uenighet langs det lange bord. Likevel vil vi minnes årets generalforsamling spesielt godt. For denne gang fikk vi et nytt æresmedlem. Da Carl Emil adviserte at Stian Sundt nå ble forfremmet i en klasse for seg, satt det i hvertfall en målløs mann langs langbordet. Stian! Vårt mangeårige medlem (1970)  ante ingen verdens ting da han med ett var i klasse med Henning og Carl Emil sr.

Les mer …
 

Krigskorset med sverd til kaptein Eiliv Austlid

E-post Skriv ut PDF

Austlid_portrett_copyFor noen måneder siden fortalte Hallvard Austlid i Cluben om sin far, Eiliv, som mistet livet under krigshandlinger ved Hagevollen på Dovre i 15. april 1940. Eiliv døde som følge av heltemodige handlinger, men innsatsen ble aldri tilbørlig verdsatt av norske myndigheter. Først nå, 70 år senere, har myndighetene gått i seg selv og forsøkt å bøte på uretten. Det har resultert i at Eiliv Austlid i dag, 24. mars 2010, post mortem er tildelt nasjonens høyeste utmerkelse i krig, Krigskorset med sverd. Hallvard gir oss her noen av enkelthetene omkring det som skjedde i dag – og for 70 år siden.

Les mer …
 
Side 9 av 11

Verdensur

Tramp-historier.jpg