2010

Æresmedlem under kniven

E-post Skriv ut PDF
hjerteoperasjonVi har bare tre æresmedlemmer i Travellers’ Club. I skrivende stund ligger en av dem på operasjonsbordet, i en alder av 85 år, for å gjennomgå en hjerteoperasjon. Det ble oppdaget en hjerteklaffeil hos Carl Emil, og det er den de nå skal prøve å fikse. Men hva er egentlig en hjerteklaffeil? Denne feilen kan ha en rekke årsaker. Ofte er den medfødt. Ervervet klaffefeil kommer vanligvis av slitasje og forkalkning (degenerativ klaffefeil) og infeksjon (endokarditt). Hos voksne oppstår den hyppigste type klaffefeil mellom venstre hjertekammer og livpulsåren (aortaklaffen) og i klaffen mellom venstre forkammer og venstre hjertekammer (mitralklaffen).
Les mer …
 

Slangeskinnet vårt på hedersplass

E-post Skriv ut PDF

slange-TCsverigeGaven vi ga i 80 års present til Travellers’ Club Göteborg har tydeligvis falt i god jord, og brukes nå på hedersplass når ”styrelsen” har sine møter. Det 4,5 meter lange pytonslageskinnet pryder møtebordet og gir en særegen stemning man vanskelig finner i andre styrerom. Det er hyggelig at gutta i Göteborg setter pris på gaven og bruker den aktivt.

 

 

 

Thomas Lien gjennom nåløyet

E-post Skriv ut PDF

thomas-lien-opptak_copyDet er alltid stor spenning, og stemning, når et potensielt nytt medlem står foran den avsluttende opptaksprøven. Denne onsdagen var intet unntak. Full sal, levende lys, forventning i luften og en lett nervøs kandidat som selvfølgelig ikke kunne vite hva som lå foran ham - ventende ute på gangen. Men opptagelsen gikk greit. Thomas ble godkjent og Cluben er blitt et spennende medlem rikere.

Les mer …
 

"Josefine" - Vårpuss og varmeovner..!

E-post Skriv ut PDF

TC_DugnadPerSEn lørdag i midten av april tok Per Steffensen og Per Jæger på seg oppgaven å rydde utenfor Cluben. De fjernet løv, grus og annet på parkeringsplassen, fortauet, innkjørselen og i bakgården. Det ble feiet og ryddet samt vasket med Jægers fine trykkvasker. Til og med et godt stykke opp på veggene ble det vasket. De klippet noen grener i hekken mot naboen, og alt ble kjørt bort av Jæger. Uken etter var det jammen en annen som hadde tatt på seg å klippe hekken skikkelig ned – uten at vi vet med sikkerhet hvem det var, men en mistanke har vi…. For vi tror det var Trampsjefens bil vi så i forbifarten. Vi møter nå i alle fall våren med et ryddig og pent uteområde. Det er alltid hyggelig når noen uoppfordret tar på seg - og gjennomfører - oppgaver. Tusen takk, gutter!

Les mer …
 

Odd Eliassen - 25 år etter Everest

E-post Skriv ut PDF

OddVårt medlem Odd Eliassen er i disse dager guide på Svalbard hvor han leder en ”hyggelig liten skitur” som han antagelig ville kalt det, nemlig  Svalbard på langs. De startet 29. mars, helt nord, og kom i dag den 21. april til det sydligste punktet Sørkapplandet – på dagen 25 år etter at han sto som første nordmann på toppen av verdens høyeste fjell: Mount Everest.

 

Nå skal gruppen gå 100 kilometer nordover igjen for å bli plukket opp av snøscootere i Kvalvågen. Odd fyller 66 år den 3. mai og må vel regnes som en av landets sprekeste for sin generasjon. Det er hyggelig å ha en slik kapasitet i Cluben vår!
Les mer …
 
Side 8 av 11

Verdensur

Tramp-historier.jpg