2010

Verdens største severdighet?

E-post Skriv ut PDF

TheBerg_03Hvis den tyske arkitekten Jakob Tigges får det som han vil kommer verdens største severdighet til å ligge i Berlin, der Tempelhof flyplass nå ligger. Han har nemlig en visjon: Å bygge et fjell – og å kalle det ”The Berg”! Området i og rundt den tyske hovedstaden er temmelig flatt, men det vil altså Herr Tigges gjør noe med - om hans visjoner blir godkjent av de tyske myndigheter. 

 

 

Les mer …
 

Rolf Bjerke Paulssen - In Memoriam

E-post Skriv ut PDF

Rolf_Bjerke_Paulssen_4.7

Den 4. juli 2010 la vårt medlem nr 1081 Rolf Bjerke Paulssen ned vandringsstaven. Vi har hatt ham som medlem siden 2002 og i løpet av disse årene har vi hatt stor glede av hans smittende gode humør, hans optimisme, arbeidskapasitet og sjenerøse omtanke for andre mennesker. Rolf ble syk for en tid tilbake, men lot seg ikke merke med det. Han kjempet en hard kamp mot kreften, men måtte kaste inn håndkledet på den amerikanske nasjonaldagen – med hele sin nærmeste familie rundt seg. En hedersmann er nå borte.

 

Les mer …
 

Reise verden rundt i sommer?

E-post Skriv ut PDF

Kino01Først kom finanskrisen. Så kom askeskyene. Og stadig er det et tog eller to som ikke går. Men fortvil ikke.. I sommer kan du oppleve verden - på kino, midt i Oslo. Cinemateket, som ligger i Dronningens gate 16, har hentet fram fra arkivet filmer innen ulike genre og fra ulike perioder, som virkelig lar deg få oppleve et sted eller et område. Filmer som enten frisker opp dine minner fra den gang du selv var der, eller gir deg et inntrykk av hva for et sted dette er.  Dette er også en unik mulighet til å gjenoppleve gode filmer man så for mange år siden.

Les mer …
 

Ut i det blå 2010

E-post Skriv ut

avinor_logo

I år var det først begrenset til 30 deltakere, men da interessen for å begi ut i det ukjente var påtrengende, klarte reisekomiteen å øke tallet til 35, så spenningen var stor om hvor turen gikk denne gang. I deilig sommervær troppet vi opp i ”Josefine” i god tid til avgang, presis klokken 15.00, og det hyggelige var at den avtroppende reisekomiteen var fulltallig. Kjell Otto, som har vært alvorlig syk og ikke var forventet å være med – stilte smilende opp med pipa i kjeften som vanlig, og var klar for utflukt. Bussen svingte vestover, ut av Oslo, og gjetningene om hvor vi skulle i år var i gang…

Les mer …
 

Seig som stål..!

E-post Skriv ut PDF

CarlEmil_nyoperert_copy

Carl Emil er ustoppelig... For bare noen få uker siden lå han på operasjonsbordet med hele brystkassen åpen, hjertet skåret opp og en ny hjerteklaff fra et svinehjerte ble operert inn. I dagene etter operasjonen har han rukket å drenere noen liter væske som samlet seg i hjerteposen, han har - bunadkledd og representabel - feiret sin 85 årsdag, med like mange gjester, han har vært på rekonvalsentopphold, han har tatt stingene etter operasjonen og han har rukket å få seg en sommerfrisk brunfarge som fremhever glansen i den tette sølvmanken på hodet..

Samme dag han ble skrevet ut besøker han oss i Cluben sin. Vi gir oss over...  

Les mer …
 
Side 6 av 11

Verdensur

Trampglobe_Hammarlund.jpg