2010

Havnebyen La Rochelle gir opplevelser - og ro i sinnet

E-post Skriv ut PDF

rochell01Hørt om La Rochelle? Hvis nei, er det ikke så rart. Av en eller annen underlig grunn er ikke La Rochelle en av Frankrikes heteste reisemål. Men jeg var der noen dager i september, og det blir ikke siste gangen! La Rochelle ved kysten av Bretagne har det meste av det som inspirerer undertegnede til et besøk. Spennende historie, masse kultur og karismatisk arkitektur, badestrender og et hektisk uteliv. Dessuten, byen er ikke større enn at du kan vandre omkring og få med deg det meste. Og ikke å forglemme, forlokkende Cognac ligger bare 10 mil lenger sør.

Les mer …
 

Cognac x 3 på en formiddag i Cognac

E-post Skriv ut PDF

Cognac_forside_6689For nesten to år siden, nærmere bestemt 10. desember 2010, fikk Cluben besøk av Kim Birkedal Hartmann som livnærer seg av noe så tiltalende som den  cognacen som bærer hans navn. Det ble en minneverdig aften som ga mersmak, bokstavelig talt. Birkedal Hartmann er en av de stadig flere nordmenn som markerer seg med egne produkter i i det merkebeskyttede landskapet Cognac. Da undertegnede besøkte Bretagne med La Rochelle som utgangspunkt, trengte jeg ingen overtalelser for å kjøre de 10 milene sydover til det som mange vil betegne som et alkoholisk paradis - som også er preget av karismatiske landskap og synsinntrykk som er verd å forevige. Det ble en minneverdig reise som det er all grunn til å gjenta i Club-sammenheng. Men det får vi komme tilbake til.

Les mer …
 

Clubreise til Gdansk

E-post Skriv ut PDF

gdansk_forsideMidt i september fikk mange av oss for første gang oppleve vakre og historiske Gdansk. Det ble en minneverdig reise, både fordi den sosiale settingen var perfekt og fordi Gdansk på mange måter er uten sidestykke. Vi var til sammen 16 deltakere, inkludert de to gjestene Inger Lise og Terje Wiig som gled perfekt inn i reisefølget.  Den sosiale delen ble underbygget med en foredrink på hotellet (Mercur Hotelotel) før middag. Derpå gikk vi i samlet flokk til restaurant Taverna der vi spiste et fremragende måltid. Det var hyggelig, men enda mer oppløftende var smakebitene vi fikk om Gdansks historie som kan følges tilbake helt til 980.

Les mer …
 

Lasse Efskind: Den syklende skøyteløper som besøkte Cluben

E-post Skriv ut PDF

lasseEfskindSist onsdag fikk vi besøk av en spesialist i ortopedisk kirurgi. Men det er ikke det han er mest kjent for. Mest kjent er han heller ikke får å ha syklet jorden rundt på 80 dager eller kjørt de hundre milene Oslo-Mosjøen non stop.  Den udiskutable berømmelse skriver seg derimot helt tilbake til 1973, eller nærmere bestemt 12. januar i Davos. Da tangerte Lasse Efskind verdensrekorden på 500 meter med 38,0 og senere på dagen satte han verdensrekord på 1000 meter med 1.17.6.

 

 

 

 

Les mer …
 

Vrådal gir oss opplevelser utenfor allfarvei

E-post Skriv ut PDF

vraadal1_2Vrådal er ikke akkurat verdens navle. Og takk for det! For det er ofte utenfor allfarvei at opplevelsene virkelig griper tak i en.  Joda, her kan vi la øynene hvile på vakker natur i alle kompassretninger. For i Norge er den slags vanligere enn det motsatte. Noe helt annet er det at Vrådal i Vest-Telemark i tillegg til vakre sjøer og fjell kan by på en innbydende kombinasjon av kultur og historie.  Hør bare:

Les mer …
 
Side 4 av 11

Verdensur

Tramp-vandrer.jpg