2010

Boken om ingen vanlig sykkeltur: 6000 kilometer rett øst – gjennom Sibir

E-post Skriv ut PDF

sibir-gorm-thorReiseglede kan være så mangt. Noen trives på dagstur til Strømstad. Andre halser av gårde til Kanariøyenes sol eller Pattayas sol- og underliv. Mens atter andre setter seg på en sykkel og tråkker rett øst. Ikke til Arvika – eller for den saks skyld Stockholm. Men til Sibir! Forstå det den som kan. Nå finner vi i bokhandelen en beretning om å uforståelig reiseglede som skal hjelpe oss til å forstå. Boken har altså tittelen ”Sibir” og undertittel ”Å sykle med bjørner”. Bilder og det skrevne ord tar oss med på en reise så langt vi kan komme uten å havne i vesten igjen. Ikke underlig at forgrunnsfigurene for denne reisen er tuftet i Travellers Club.

Les mer …
 

Odd Einar Dørum: For byen, for menneskene mot systemet.

E-post Skriv ut PDF

Drum01Slik lød tittelen på kåseriet som Dørum holdt i klubben 13.okt. 2010. Det ble et meget engasjert og sprudlende kåseri; hvertfall for tilhørerne, de humret og lo.  For en stakkars referent var ikke saken fullt så enkel. Dørum hoppet og spratt fra det ene tema til det andre, lik en våryr geitekilling (Venstres mascotdyr?). Mens referenten strevet med å få ned på blokken poenget i én historie, var kåsøren allerede langt avgårde og inn i neste tema.

Les mer …
 

14 mann til bords – og Koreakrigen, 60 år etter.

E-post Skriv ut PDF

korea-CarlEmilMidt i elgjakta, med Trampsjefen bortreist og høstferie ellers i samfunnet møtte bare 14 mann opp til Clubaften den sjette oktober. Men det ble til gjengjeld en av disse intime, hyggelige kveldene som starter med gode samtaler og historier rundt middagsbordet. Rikelige mengder avkokt laks ble fortært, og Carl Emil som akkurat hadde returnert fra Korea, ble oppfordret til å fortelle litt om hvordan han opplevde å være en del av det virkelige M.A.S.H.

 ”Først må jeg si at jeg er veldig imponert over sjenerøsiteten til Korea og veteranforeningen. Det var 21 nasjoner som sendte folk og utstyr for å hjelpe, da Koreakrigen brøt ut” – sa han. ”Og alle vi gamlingene som har overlevd til nå, var invitert til Korea, med alt dekket og betalt, for å delta på 60-års markeringene. Vi var 14 stykker fra Norge.”

Les mer …
 

Geir Lundestad: mannen med ”verdens beste jobb”

E-post Skriv ut PDF

GeirLundestad1Midt i september, bare noen uker før nyheten om hvem som stikker av med årets Nobels fredspris, hadde vi invitert Geir Lundestad til å snakke litt om Det Norske Nobelinstituttet. Vi var nysgjerrige på hva de egentlig driver med når de ikke deler ut fredsprisen og om sjefen sjøl mente deres arbeid kan ha noen innvirkning på freden i verden. Dessuten ville vi jo prøve å fritte han litt ut om hvem som kunne risikere å få fredsprisen i år ...

Les mer …
 

På besøk hos gode naboer i København

E-post Skriv ut PDF

kbenhavn_nyhavnDet er alltid hyggelig med gode naboer, som for eksempel vår broderklubb i København. Jeg har tidligere vært sammen med flere av dem under våre reiser, men har aldri besøkt dem i deres rede. Tirsdag 5. oktober var tiden inne, og jeg avla en visitt i det som offisielt heter The Adventurers' Club of Denmark (AC). Det ble en hyggelig formiddag.

Les mer …
 
Side 3 av 11

Verdensur

Tramp-vandrer.jpg