2010

God Jul - og Godt nytt år til alle Trampbrødre

E-post Skriv ut PDF
raketter2Den søte juletid er over oss, og nå skal tiden fremover brukes på familie og andre venner. MEN - husk at vi samles klokken 12.00 på formiddagen nyttårsaften, til en "takk for det gamle, og velkommen neste år", ledsaget av litt servering. Første Clubmøte i 2011 er 5. januar og det er en Clubkveld uten gjester. Se programmet!
 

Norsk immigrasjon til Syd Afrika ved forrige århundreskifte

E-post Skriv ut PDF

afrika01Forsker og forfatter Kirsten Alsaker Kjærland skulle vært hos oss denne iskalde desemberdagen, men ble av forskjellige grunner forhindret. Men det gjorde ingenting! Hun tilbød i stedet å sende en kollega fra Bergen – og det var ingen dårlig erstatning. Erlend Eidsvik, het han, og han kom ens ærend fra Bergen for å snakke om eventyrlystne nordmenn som søkte lykken i Afrika ”in the wake of colonialism”.

Les mer …
 

En 1000-lapp for å redde en kompis..?

E-post Skriv ut PDF

rdekors_logoAlans initiativ har båret frukter! På nyåret får vi en hjertestarter, og et kurs i hvordan den skal brukes. Hittil har vi ikke hatt bruk for en, but you never know... Jan Søderstrøm har tidligere ymtet frempå at vi burde ha en hjertestarter liggende i Cluben, og etter foredraget til Røde Korsmannen Bjørn Grov om førstehjelp, og viktigheten av en rask respons når noe skjer – skjønte vi at han hadde rett. Etter foredraget grep Alan Billyeald ordet og dundret en 1000-lapp i bordet og oppfordret andre Trampbrødre til å bidra med det samme.

 

Les mer …
 

Veterantreff, fredag 26. november 2010

E-post Skriv ut PDF

veterantreff2010Siste fredag i november arrangerte Travellers´ Club sitt årvisse veterantreff klokken 12.  Etter 25 års sammenhengende medlemskap blir man Veteran i Cluben  Vi har til sammen 39 veteraner, og alle ble invitert av styret til denne hyggelige seansen. En feststemt gjeng fikk bobler i sine glass og samlet seg ved det runde bord. Trampsjefen ønsket velkommen, og vi gikk i gjennom listen av veteraner. Når ble de tatt opp, hvem som var deres faddere, hva vet vi om de vi sjelden ser. Alle kjenner ikke alle, men noen vet noe om alle.  Mange inviterte, som var forhindret, sendte hilsener via Trampsjefen eller andre.

Les mer …
 

Córdoba – Andalucias smykke

E-post Skriv ut PDF

cordoba1Klangen av Córdoba! Kjenn på navnets musikk. I mange år har jeg forestilt meg at andalusiske Córdoba er en helt spesiell by ladet med skjønnhet og kultur. Men hvorfor undre seg når man enkelt kan fordype seg i det som lenge har vært en drøm. Da jeg befant meg i småbyen Nerja i Andalucía i begynnelsen av november, fant jeg ut at byen bare ligger to timers biltur unna. Det fortalte jeg til Anders Lorange som var på besøk sammen med Turid. - La oss reise til Córdoba, sa han. Det var Siri og jeg enige i. Dermed reiste vi til Cordoba, og til en by vi sent vil glemme.

Les mer …
 
Side 1 av 11

Verdensur

Tramp-historier.jpg