2009

Koreaneren som har syklet gjennom 174 land

E-post Skriv ut PDF

OkhwanYoonDen 47 år gamle sør-koreaneren Okhwan Yoon har vært underveis på sykkelen i åtte år og han har ikke tenkt å gi seg før han har besøkt 200 land. Han sykler gjennom verden for fred, og for å forstå hvorfor verden er som den er.

 

Det var vårt Clubmedlem Jan Søderstrøm som traff på ham, og av alle steder på en fotballkamp på Ullevål! Han gjorde meg oppmerksom på denne underlige skruen av en globetrotter, så onsdagen etter var Okhwan en selvfølgelig gjest i Travellers’ Club, stedet der reisende menn møtes.
Les mer …
 

Rolf Johan Pettersen:

E-post Skriv ut PDF

rolf-90-1Hvordan det er å fylle 90? Det spørsmålet er det ikke så mange av oss som kan besvare. Men spør Rolf Johan Pettersen. Han vet råd. For 5. juli i det Herrens år 2009 rundet han de 90. Og han gjorde det med stil. Han ser og hører som en ungdom, han har hår på hodet og ansiktet er nesten uten en rynke. Ikke bare det. Han bor fremdeles i det store huset på Nesøya sammen med sin elskede Ingrid. Der tok han, på sin store dag, en strøm av gjester som kom for å gratulere ham. Travellers Club ved trampsjef Carl Emil Petersen var blant dem, og han medbrakte godord og overrakte på vegne av Cluben et bilde, en serigrafi signert av kunstneren Tor Wilthill, noe Rolf satt stor pris på. Han har vært medlem av i 39 år, og hører så avgjort til blant veteranene – også når det gjelder fartstid i Cluben.

Les mer …
 

Våre fordums storheter:

E-post Skriv ut PDF

karl_nordbeckVåre medlemmer har og har hatt mange profesjoner. Felles for de fleste er at de har vært reiseglade, noe som ligger i sakens natur. Men spriket i profesjoner, gir grunn til ettertanke. Vi har hatt skuespillere, vagabonder, redaktører, oppdagelsesreisende, sirkusdirektører, loffere, ambassadører – og ”verdens sterkeste mann”! Den siste profesjonen er satt med gåseøyne, ikke fordi den betviles, men snarere fordi den ikke lar seg kontrollere. For det er ikke lett å fastslå at Karl Nordbeck i 1904 virkelig var ”verdens sterkeste mann” som han selv påsto. Men uansett sannhetsgehalten, er han en bemerkelsesverdig person, både fordi han var så sterk – og fordi han figurerer i vår matrikkel som vårt medlem nummer 8 i etableringsåret 1928.

 

Les mer …
 

Dugnad med to- for to

E-post Skriv ut PDF

Når det blir vår, er det tid for vårpuss i hus og hytte, i have og uteområde. For enkelte er det også tid for vårpuss i Cluben. Fredag 24. april tok Per Steffensen og Stein Magnussen, helt uoppfordret, ansvar for Clubens revier, og gikk løs på eiendommens utvendige arealer. De hadde med seg høytrykkspyler, hekksaks, feiekoster og andre remedier beregnet på å gjøre det trivelig for alle oss andre.

Les mer …
 

Frøis Frøisland: Stjernereporteren som døde så alt for tidlig

E-post Skriv ut PDF

Frøis Frøisland var i sin korte karriere en av våre fremste pressefolk. Han døde i 1930, bare 47 år gammel. Da hadde han rukket å bli sjefredaktør i Aftenposten, og å vært med på å stifte Traveller`s Club 2 år tidligere. Frøis Frøisland var under første verdenskrig en fremragende krigsreporter. Det ble sagt at han led av et ”nervøst temperament”, men det forhindret ham ikke fra å bevege seg i frontlinjen. Hans prestasjoner gjorde ham til stjernereporter, og det var et naturlig valg da han i 1919 ble sjefredaktør.

Les mer …
 
Side 2 av 8

Verdensur

Tramp_figur.jpg