2009

Fantastiske Tsjekkia!

E-post Skriv ut PDF

thumb_tsjekkia-1_telc

Å fly fra Oslo til Tsjekkias hovedstad Praha tar bare snaue to timer, og det koster ikke mer enn i underkant av et par tusenlapper. Det er mange nordmenn som mener de har vært i Tsjekkia etter noen helgesvippturer til denne flotte byen, men dette landet er så mye mer enn Karlsbroen, slottet på høyden, den jødiske kirkegården og alle kneipene langs elven.  Sett for all del av en dag i Praha til sightseeing. Det er en flott europeisk storby, full av kultur og severdigheter, men deretter bør du dra på oppdagelsesferd til andre deler av dette spennende landet, enten med bil – eller som jeg har gjort flere ganger, med sykkel. Vi er en vennegjeng som hvert år tar en ukes sommertur på sykkelen. Tidligere har vi syklet rundt i Norge, men for noen år siden skulle vi gi oss utlandet i vold. Vi pakket syklene inn i bobleplast og sendte dem som ”large luggage” på Gardermoen, og de kom like hele og fine ut igjen i Praha.
Les mer …
 

Lauget som fikk sin opprinnelse i en dansk vinkjeller

E-post Skriv ut PDF
Flere av medlemmene i vår klubb er også medlemmer i en annen klubb som bærer det historiske navnet Christian IV's Laug. En gang i året valfarter lauget til sitt opphav - Christian IV's Laug i Aalborg. Den siste odysseen i danskekongens navn fant sted 6. til 8.september, og med på ferden var blant annet vår eminente intendant Tore, medhjelper Esten samt undertegnede observatør – og 120 andre festglade passasjerer på Stena Saga. Apropos festglade reisende: Nettopp å ha det moro fra søndag til tirsdag er det bærende element i denne bevegelse for blide mennesker som trives å være sammen med andre som også preges av det gode humør. Verre er det ikke. 
 

Ukraina – historiske bånd til Norden

E-post Skriv ut PDF

Ukraina-4Helt tilbake til vikingtiden har vi skriftlige beretninger om nordmenns ferd til Svartehavet og Miklagard. Disse ferdene gikk ofte over land hvor vikingene dro sine båter forbi strykene, og videre ned elvene i Ukraina til de omsider nådde Svartehavet.Travellers Club medlemmer har vært på flere turer til Ukraina, dette er takket vårt medlem 1065 Hallvard Austlid. Hallvard har bodd i Ukraina i flere år, snakker språket og har en utstrakt bekjentskapskrets der nede. Med dette som bakgrunn har han arrangert en rekke turer til dette spennende landet, senest i mai 2009 hvor 11 Club-kamerater fikk nyte godt av Hallvard og hans frue Elins flotte turopplegg.

Les mer …
 
Side 8 av 8

Verdensur

Tramp_figur.jpg