2009

Børge Ousland – en kjempe iblant oss

E-post Skriv ut PDF

thumb_BoergeOusland_TCDet var stinn brakke, og fullt langs sidebordene, da Børge Ousland (47) besøkte oss for å snakke litt om sine mange ekspedisjoner i kalde strøk, men først og fremst om den som gikk i Nansen og Johansens skispor. Foredraget ble svært profesjonelt gjennomført og forsamlingen satt som fjetret i de nøyaktig 45 minuttene det varte.

Det var stinn brakke, og fullt langs sidebordene, da Børge Ousland (47) besøkte oss for å snakke litt om sine mange ekspedisjoner i kalde strøk, men først og fremst om den som gikk i Nansen og Johansens skispor. Foredraget ble svært profesjonelt gjennomført og forsamlingen satt som fjetret i de nøyaktig 45 minuttene det varte.

Les mer …
 

En ”innvandrers” skjønnhetsbeskrivelse

E-post Skriv ut PDF

Det er utrolig hvilke stemninger som kan fanges med en Nikon 300 – når bildene er signert Alan Billyeald. Clubens medlemmer har lenge kjent til Alans mesterlige grep med sitt kamera, men nå har vi også fått det ettertrykkelig dokumentert. Det skjedde onsdag 27. august da aftenens program var viet bilder og stemninger som Alan har fanget inn under sine reiser mot nord i Norge. Alan er en av Clubens aller fremste entusiaster når det gjelder norsk natur. Han benytter enhver anledning til å reise., observere og fotografere. Han reisemål er Nord-Norge i alminnelighet – og Reine i særdeleshet.

Les mer …
 

Seilas til Svalbard med S/Y ISIS

E-post Skriv ut PDF

thumb_svalbard-seilturUlf Prytz og hans mannskap krysset i sommer Barentshavet i friskt vær med S/Y Isis.  Mannskap ombord var også Gorm Lund, Gisle Bjørnstad og Nicolai som er sønnen til Ulf. Senere kom også Sverre Kræmer på som mannskap. Målet denne sommeren var å seile rundt Svalbard - om isen tillot det..

 

Les mer …
 

Midtens rike midt i blinken

E-post Skriv ut PDF

thumb_Frvik

Merittert forfatter. Det var ikke hvilken som helst kåsør vi hadde besøk av i Cluben 9. september. Torbjørn Færøvik er blant våre mest meritterte reiseforfattere og foredragsholdere. I Cluben kåserte han om det som kanskje er hans geografiske hjertebarn – Midtens rike. Det ble en minneverdig aften.  Torbjørn Færøvik er cand. philol. med asiatisk historie som hovedfelt. Han har nær tretti års praksis som utenriksjournalist, blant annet fra NRK, hvor han var verdensreporter i 1996/97. Han har utgitt flere kritikerroste reiseskildringer og ungdomsbøker. To ganger har han mottatt Brageprisen; i 1999 for India - Stevnemøte med skjebnen og i 2003 for Kina - En reise på livets elv. I 2006 ble han tildelt Cappelenprisen for sitt fremragende forfatterskap.
Les mer …
 

Svineinfluensa-pandemien H1N1

E-post Skriv ut PDF

SvineinfluensaNå har våre egne, og resten av verdens, politikere og mediafolk sammen med WHO i løpet av det siste halvåret klart å skape et hysteri og en nervøsitet i verdens befolkning som jeg synes helt mangler sidestykke. Hva er det egentlig dette dreier seg om – og hvor redde bør vi være? Gravalvorlige politikere og leger blir daglig intervjuet og sitert i media, og vi blir fóret med tall og urovekkende opplysninger om hvordan denne høsten og vinteren vil arte seg for oss i lille Norge. De kommer med mange svar, men jeg har flere spørsmål - og noen egne svar.

 

Les mer …
 
Side 7 av 8

Verdensur

Tramp-historier.jpg