2009

På spasertur: 6000 km på Muren

E-post Skriv ut PDF

I slutten av mars reiser Robert Løken til Kina for å legge ut på en 12 måneders spasertur langs det som feilaktig kalles "den kinesiske mur". Feilaktig fordi det jo ikke er én mur, men mange, bygget under forskjellige dynastier på forskjellige steder og over en periode på nærmere 1000 år.

Les mer …
 

Om det å være modig i prøvelsens tid

E-post Skriv ut PDF

I by på den andre siden av kloden har en unggutt skrevet om mot i en vanskelig tid. Gutten er 15 år gammel, han er tibetaner, han bor i Tibetan Children Village i den indiske byen Dharamsala. For en tid tilbake skrev han om mot, og hans ytring er så ektefølt og tankevekkende at vi vil gjengi det her. Veien til 15-åringen er vist oss av våre medlemmer Svein Wilhelmsen og Hans Chr. Magnus som begge arbeider for mennesker som er uskyldige ofre i en verden full urett. Denne innsatsen kanaliseres via Sveins ambisiøse og ideelle Basecamp-prosjekter i flere verdensdeler. 

Les mer …
 

Reisen til Armenia

E-post Skriv ut PDF

Armenia-3Armenia er et spennende land. En gammel sovjetrepublikk, med et areal på en tiende part av Norges størrelse, og inneklemt mellom Georgia, Aserbajdsjan, Iran og Tyrkia. Landet har til alle tider blitt herjet av fiender, men ble det første kristne land omkring år 300. Det ble bygget en rekke klostre i det storslåtte fjellandskapet. Fra omkring 1000-tallet fungerte mange av klostrene som samlingssteder for lærde. De var nesten en slags forløpere for Europas universiteter, og det ble produsert store serier av håndskrevne skrifter. Skriftene er nå oppbevart i et museum i hovedstaden Jerevan. Armenerne har sitt eget språk og et alfabet med 38 bokstaver.

 

Les mer …
 

Den lange sykkelturen til Kamtsjatka

E-post Skriv ut PDF

Den store hjem-1Var det reisen til verdens (eller Asias) ende, var det Tores kjøttkaker eller var det fordi vi lengtet etter å ta fatt på en ny sesong i Cluben, at møtet 14. januar var så godt besøkt? Jeg velger å tre at alle tre momenter var gode trekkplastre som førte til at nesten 55 medlemmer og gjester samlet seg rundt langbord, småbord og runde bord da klokken klang for årets andre møte. Men uansett hører det med til de absolutte sjeldenheter at vi er så mange som samles på en klubbkveld.

 

Les mer …
 

Juletrefest i Cluben 2009 – ”alle” var der!

E-post Skriv ut PDF

 Juletrefest-09-2Det er gode tider for Cluben. Aldri har oppslutningen om vår juletrefest vært større enn i år. Da stort og mye smått var talt opp, viste det seg at hele 81(!) gjester møtte frem 14. februar for å oppleve julenissen, Davido, pølser og brus. Da Trampsjef Carl Emil jr. ønsket velkommen, var vi nær grensen av det våre lokaler kan bære. Trenger vi et mer tydelig sunnhetstegn? Neppe. Gjestene kommer fordi Cluben er veldrevet og innbyr til besøk. De vet hva de får!

Les mer …
 
Side 5 av 8

Verdensur

Tramp_figur.jpg