2009

Fire dager med historie, skjønnhet, kultur – og sjokolademassasje

E-post Skriv ut PDF

Herved anbefales. Ta noen dager i Latvia, og du kommer hjem igjen med flere opplevelser enn du kunne drømme om. Men da er de viktig at du er villig til lytte til fortiden og kjæle med nåtiden. I denne baltiske staten er det så tett mellom opplevelsene at det bare er å gripe dem. Det dramatiske. Det vakre. Det grusomme. Det forunderlige. Og det morsomme. Og aller best av alt.: Landet ligger nesten rett utenfor vår egen stuedør. Det er bare 20 minutter lenger med fly til Riga enn fra Gardermoen til Kastrup. Kanskje er det også billigere. 

Les mer …
 

Nesten som i gamle dager..!

E-post Skriv ut PDF

Paul-padlerDe’kke alltid lett å få gjennomført en prikkfri foredragssesong i våre dager. Da jeg ble medlem på 80-tallet sto det bare ”Foredrag” på programmet. Ikke hvem det var, eller hva det skulle snakkes om. I dag skal programmet helst fortelle alt, et helt halvår i forveien…

Spennende mennesker er ofte opptatt, eller reiser mye, eller kan ikke binde seg opp til en dato lang tid i forveien. Og andre ganger blir de bare heftet opp akkurat den kvelden de skulle komme til oss. Dette skjedde med vår egen Knut Erik Steen. Han skulle snakket om marine installasjoner, men ble selv sittende fast på en, ute i Nordsjøen.

 

Les mer …
 

På denne festen skulle vi ha vært!

E-post Skriv ut PDF

sonja-5Noen fester er mer spektakulære enn andre. Og denne festen som jeg her avlegger en erindringsvisitt må være helt i særklasse. Den fant sted lørdag 28. august 1954 i Delfern Drive i Beverly Hills – og vertinne var Sonja Henie. Hun inviterte til årets kjendisparty i Hollywood. Enten var man invitert til Sonja og tilhørte filmbyens elite, eller man var ikke invitert, og kunne bare håpe på bedre lykke neste gang. Til festen var det satt opp 21 småbord i Sonjas have. For oss som har levet en tid, og kjenner de store navnene fra tiden etter krigen, er det nesten så man mister pusten. Når vi får den igjen, tenker vi tilbake og drømmer om eia var vi der. Så hadde vi hatt noe å fortelle hvis samtalen skulle stanse opp i selskapelig sammenheng. 

 

Les mer …
 

Med tvangstrøye på restaurant i Riga

E-post Skriv ut PDF

Det er ikke grenser for det enkelte restauratører finner på for å trekke folk. Det er greit nok med gourmetmat, behagelig interiør og fremragende beliggenhet. Men de mest kreative skyr ingen midler for å trekke folk. Toppless servering er gammelt nytt. Det er også operasangere som drar en arie mellom bordene, eller serveringssteder der man gjør det til en gimmick i å trakassere spisegjestene på en humørfylt måte. Likevel, maken til det jeg opplevet på Hospitalis i Riga stiller i en egen klasse. Der er sykehuset modell for handling og innredning, med det meste av hva det innebærer.  

Les mer …
 

Med bil og egen sjåfør gjennom eksotiske Sør-India

E-post Skriv ut PDF

Indiabrev-3Fra Cape Comoron kan du se soloppgangen i Bengalbukta og følge solens gang over Det indiske hav til den går ned som en ildkule i Det arabiske hav. Sammen med tusener av pilegrimer har Eivind og hans samboer Anna Marie besøkt ett av hinduenes mest hellige steder på sørspissen av India. Det var en spesiell naturopplevelse.De startet sin India-reise i Mombai, og gledet seg til å se den berømte Victoria Station og oppleve vår planlagte 14 timer lange togtur med Netravati-ekspressen ned til Cochin. Feriemålet i India var denne gang Kerala og Tamil Nadu. 

Les mer …
 
Side 4 av 8

Verdensur

Tramp-vandrer.jpg