Hjem 2009

Våre fordums storheter:

E-post Skriv ut PDF

karl_nordbeckVåre medlemmer har og har hatt mange profesjoner. Felles for de fleste er at de har vært reiseglade, noe som ligger i sakens natur. Men spriket i profesjoner, gir grunn til ettertanke. Vi har hatt skuespillere, vagabonder, redaktører, oppdagelsesreisende, sirkusdirektører, loffere, ambassadører – og ”verdens sterkeste mann”! Den siste profesjonen er satt med gåseøyne, ikke fordi den betviles, men snarere fordi den ikke lar seg kontrollere. For det er ikke lett å fastslå at Karl Nordbeck i 1904 virkelig var ”verdens sterkeste mann” som han selv påsto. Men uansett sannhetsgehalten, er han en bemerkelsesverdig person, både fordi han var så sterk – og fordi han figurerer i vår matrikkel som vårt medlem nummer 8 i etableringsåret 1928.

 

Les mer …
 

Dugnad med to- for to

E-post Skriv ut PDF

Når det blir vår, er det tid for vårpuss i hus og hytte, i have og uteområde. For enkelte er det også tid for vårpuss i Cluben. Fredag 24. april tok Per Steffensen og Stein Magnussen, helt uoppfordret, ansvar for Clubens revier, og gikk løs på eiendommens utvendige arealer. De hadde med seg høytrykkspyler, hekksaks, feiekoster og andre remedier beregnet på å gjøre det trivelig for alle oss andre.

Les mer …
 

Frøis Frøisland: Stjernereporteren som døde så alt for tidlig

E-post Skriv ut PDF

Frøis Frøisland var i sin korte karriere en av våre fremste pressefolk. Han døde i 1930, bare 47 år gammel. Da hadde han rukket å bli sjefredaktør i Aftenposten, og å vært med på å stifte Traveller`s Club 2 år tidligere. Frøis Frøisland var under første verdenskrig en fremragende krigsreporter. Det ble sagt at han led av et ”nervøst temperament”, men det forhindret ham ikke fra å bevege seg i frontlinjen. Hans prestasjoner gjorde ham til stjernereporter, og det var et naturlig valg da han i 1919 ble sjefredaktør.

Les mer …
 

Generalforsamling uten overraskelser

E-post Skriv ut PDF

Generalforsamling-2008-1Det kan tolkes på så mange måter hvordan en generalforsamling forløper. Stor diskusjon og mye støy kan utlegges som friskt engasjement, mens en strømlinjeformet gjennomføring knapt nok uten debatt kan tolkes som søvndyssende mangel på interesse. Men slike generaliseringer passer ikke alltid, noe som ble demonstrert under generalforsamlingen i Klubben 25. mars. Den ble den roligste i manns minne. Samtlige saker ble gjennomgått med få eller ingen kommentarer. Møteleder Hallvard Austlid kunne også konstatere at valgene, med ett unntak, fant sted ved akklamasjon.  Og unntaket gjeldt forslag til en kandidat som manglet tilstrekkelig fartstid for å kunne gå inn i ballott.

Les mer …
 

PETRA – den glemte byen

E-post Skriv ut PDF

Petra-1“The rose red city, half as old as time.” Slik omtalte John William Burgon i 1845 den eldgamle klippebyen Petra som ligger borgjemt i fjellene i Jordan. Adkomsten er gjennom en trang kløft som slynger seg i siksak gjennom sandstensklippene. Kløften er ca. en kilometer lang, bredden i bunnen er 3-4 meter og over hodet på deg smalner kløften til en smal sprekk av blå himmel, 70-80 meter oppe. Veggene i kløften er glattskurte av regnvann, sand og vind, og sandstenen spiller i alle nyanser av rosa-rødt, lilla og brunt, luften i ørkenen er klar og ren. Bunnen i kløften heller svakt nedover og for hver sving stopper du uvilkårlig opp: Her er hugget ut figurer og symboler; der beundrer du de teknisk avanserte vannkanalene som er hugget ut lengsmed klippeveggen. Men så: du runder den siste svingen i kløften, 40 meter foran deg vider kløften seg ut og du ser rett på fronten av “el-Khazneh” – den fantastiske fronten på templet som er hugget rett ut av selve fjellveggen. 

Les mer …
 

Max Manus-filmen og de mange ”spesielle effekter”

E-post Skriv ut PDF

MaxManus-1Det ble en stor og filmdramatisk aften da John M. Jacobsen samlet flere av sine nærmeste medarbeidere under onsdagsmøtet. Utgangspunktet var selvfølgelig filmen om Max Manus, og den eventyrlige suksessen i kjølvannet av premieren. Film-Norge har ikke opplevet maken siden Flåklypa. Ikke rart det ble en minneverdig aften som ble innledet på Eldorado kino om ettermiddagen. Der hadde Gorm sikret oss billetter til forestillingen, og både medlemmer og deres følge var invitert til å være med på å gjenoppleve flere av de mest dramatiske sabotasjeaksjonene som skjedde i Oslo under krigen.

Til stede i Cluben etter forestillingen var regissørene Espen Sundberg og Joachim Rønning og ikke minst Marcus Brodersen som hadde ansvaret for de spesielle effektene som det krydde av på lerret.  

Les mer …
 

Våre fordums storheter:

E-post Skriv ut PDF

Wisting-3Mange av oss er ikke klar over det, men blant navnene i vårt medlemskartotek siden TCs stiftelse i 1928, finner vi en lang rekke navn med en besnærende og leseverdig historie bak seg. Mange av navnene er i ferd med å gå i glemmeboken, og selv mange av våre eldre medlemmer kjenner ikke bakgrunnen for sine tampebrødre fra 70-80 år tilbake, brødre som har vært med på å forme sin samtid. Dette er like trist som det er unødvendig. Den siste tiden har jeg derfor avlagt fortiden flere besøk og funnet frem til svært så interessante navn. Disse første navnene, som etter hvert blir presentert, danner grunnlaget for et nytt innslag på våre hjemmesider. Og utgangspunktet er altså våre fordums storheter. Jeg håper denne serien vil gjøre oss litt klokere, og enda litt stoltere over å få være medlem av Travellers Club. Første mann ut er medlem nr. 27 Oscar Wisting.

Les mer …
 
Side 2 av 6

Verdensur

Tramp-historier.jpg