Hjem 2009

Om det å være modig i prøvelsens tid

E-post Skriv ut PDF

I by på den andre siden av kloden har en unggutt skrevet om mot i en vanskelig tid. Gutten er 15 år gammel, han er tibetaner, han bor i Tibetan Children Village i den indiske byen Dharamsala. For en tid tilbake skrev han om mot, og hans ytring er så ektefølt og tankevekkende at vi vil gjengi det her. Veien til 15-åringen er vist oss av våre medlemmer Svein Wilhelmsen og Hans Chr. Magnus som begge arbeider for mennesker som er uskyldige ofre i en verden full urett. Denne innsatsen kanaliseres via Sveins ambisiøse og ideelle Basecamp-prosjekter i flere verdensdeler. 

Les mer …
 

Reisen til Armenia

E-post Skriv ut PDF

Armenia-3Armenia er et spennende land. En gammel sovjetrepublikk, med et areal på en tiende part av Norges størrelse, og inneklemt mellom Georgia, Aserbajdsjan, Iran og Tyrkia. Landet har til alle tider blitt herjet av fiender, men ble det første kristne land omkring år 300. Det ble bygget en rekke klostre i det storslåtte fjellandskapet. Fra omkring 1000-tallet fungerte mange av klostrene som samlingssteder for lærde. De var nesten en slags forløpere for Europas universiteter, og det ble produsert store serier av håndskrevne skrifter. Skriftene er nå oppbevart i et museum i hovedstaden Jerevan. Armenerne har sitt eget språk og et alfabet med 38 bokstaver.

 

Les mer …
 

Den lange sykkelturen til Kamtsjatka

E-post Skriv ut PDF

Den store hjem-1Var det reisen til verdens (eller Asias) ende, var det Tores kjøttkaker eller var det fordi vi lengtet etter å ta fatt på en ny sesong i Cluben, at møtet 14. januar var så godt besøkt? Jeg velger å tre at alle tre momenter var gode trekkplastre som førte til at nesten 55 medlemmer og gjester samlet seg rundt langbord, småbord og runde bord da klokken klang for årets andre møte. Men uansett hører det med til de absolutte sjeldenheter at vi er så mange som samles på en klubbkveld.

 

Les mer …
 

Juletrefest i Cluben 2009 – ”alle” var der!

E-post Skriv ut PDF

 Juletrefest-09-2Det er gode tider for Cluben. Aldri har oppslutningen om vår juletrefest vært større enn i år. Da stort og mye smått var talt opp, viste det seg at hele 81(!) gjester møtte frem 14. februar for å oppleve julenissen, Davido, pølser og brus. Da Trampsjef Carl Emil jr. ønsket velkommen, var vi nær grensen av det våre lokaler kan bære. Trenger vi et mer tydelig sunnhetstegn? Neppe. Gjestene kommer fordi Cluben er veldrevet og innbyr til besøk. De vet hva de får!

Les mer …
 

Eventyret i Vesterisen for 33 år siden

E-post Skriv ut PDF

CEvestisen-2

 

Det er fra sine egne man skal ha det - det beste..! Så lite beskjeden på våre medlemmers vegne går det an å være når man skal karakterisere Carl Emil Petersens foredrag i Cluben.
Les mer …
 

Travellers’ Club Göteborg – 80 år

E-post Skriv ut PDF

Tidlig lørdag morgen satt seks karer fraTravellers’ Club Oslo seg på toget til Göteborg. Vår broderklubb hadde invitert til jubileumsfest i forbindelse med den store dagen, og vi stillet vel forberedt. Om bord var Trampsjef Carl Emil Petersen jr, visetrampsjef Gorm G. Lund, ballottsjef Stian Sundt, æresmedlem Henning Øverås, styremedlem Per Jæger og særskilt medlem Ole Bjarne Kværneland. Med oss i reiseveskene hadde vi selvfølgelig også et par overraskelser…

Les mer …
 

Finn Duchesne de Vauvert: Mannen bak Knut Gribb og Stay Behind

E-post Skriv ut PDF

finn_duchesneI serien om fordums medlemmer som har satt spor etter seg i samfunnet, er jeg kommet til Finn Duchesne de Vauvert. Mannen med det eksotiske navnet er bemerkelsesverdig på mange måter. Hans karriere spenner over flere yrker, han er bereist, og ikke minst, han er medlem nummer to i vår matrikkel. Følgelig med på å stifte TC i 1928. I løpet av sine aktive år livnærte han seg som populærforfatter, journalist, ingeniør og flyver. De Vauvert kan knyttes til så forskjellige begreper som mesterdetektiven Knut Gribb og den superhemmelige halvmilitære enheten Stay Behind. Men det skal jeg komme tilbake til. Som dere ser, er denne omtale ikke ledsaget av noe portrett. Det skyldes at jeg ikke har lykkes å finne de Vauvert avbildet. Men det er aldri for sent. Kanskje dukker det opp et bilde av ham i etterkant, og da vil det bli tilføyet dette verbale portrettet.. Før vi ser nærmere på de Vauverts livsløp, er det verd å dvele ved hans opprinnelse.

 

Les mer …
 
Side 4 av 6

Verdensur

Tramp-konservator.jpg