Hjem 2009

Julebord og DUSO

E-post Skriv ut PDF

tore_osebergDet årlige, overdådige julebordet i TC ble avviklet med 45 Tramps i feststemning den 16. desember. Tores stående buffé bød på så mange lekkerbiskener at alle fikk tilfredstillet sin sult og higen etter akkurat den retten som er viktig for å bygge opp forventningene om en vellykket jul. I alle fall i matveien. Øller og akevitter, pinnekjøtt, juleribbe, surkål og medisterkaker i skjønn forening med kreps, reker og alle varianter av laks og ørret – alt med det rette tilbehør. Du verden… Intet mangler på vårt julebord. Vi er bortskjemt og heldige, og vi setter stor pris på det.

 
Les mer …
 

Operasjon Almenrausch

E-post Skriv ut PDF

Heinrich_FehlisI disse svineinfluensatider hadde Trampsjefen meldt forfall, og visetrampsjefen steppet inn på lette hareføtter. Kveldens meny var viltstek fra Tores kjøkken, men først skulle vi høre om en lite allment kjent operasjon tyskerne gjennomførte under annen verdenskrig. Vårt medlem Rolf Bjerke Paulssen har hytte ved Vangsjøen i Valdres, midt i det området de dramatiske hendelsene fant sted i midten av juni 1944, og han har brukt mye tid på å grave fram materiale om hva som hendte den gang. Det var dette han ville dele med oss denne kvelden.

 

Les mer …
 

Randi Skaug – Roald Amundsen og fellesmøte TC / WTC

E-post Skriv ut PDF

wtc_RandiSkaugDet årlige fellesmøte, hvor vi inviterer våre kvinnelige ”counterparts” i Women Travellers’ Club ble avholdt mandag 23. november. Det ble en meget vellykket aften. Omlag 30 travellers var møtt fram, halvparten fra dem og resten fra oss. Aftenen bød på klatremusen Randi Skaug som foredragsholder - og saftig, mør pepperbiff fra Tores kjøkken. Randi har klatret mange fjell, men er kanskje mest kjent som første norske kvinne på toppen av Mount Everest. Denne kvelden skulle hun snakke om den gang hun spente på seg skiene og la ut i Roald Amundsens skispor, en skitur den store polfarer ikke klarte å gjennomføre…

Les mer …
 

Hva Intendaturet formår..!

E-post Skriv ut PDF

 

 MTore_nytt_kjkaken til Club-kveld som vi hadde 18. 11, har vi aldri hatt. Kvelden var preget av en formidabel overraskelse. Mange hadde en fornemmelse av at noe ekstra ville skje denne onsdagen. Derfor var fremmøtet like store som forventningene. Det var Tore Oseberg som satte det hele i gang. Foranledningen var at hans takknemlighet over å få være en del av Cluben, og han ønsket derfor å gi noe tilbake. Derfor var det han som sto for programmet under den uutgrunnelige tittelen Hva intendaturet formår.
Les mer …
 

Basecamp Masai Mara nominert til verdens beste øko-hotell !

E-post Skriv ut PDF

SveinWilhelmsVårt medlem, Svein Wilhelmsen, har tidligere mottatt godord og priser for sine bærekraftige reisemål. Nå kan det vanke enda en ettertraktet pris til Basecamp Explorer som Svein har grunnlagt. Det dreier seg om basecampen i Masai Mara som er det første norske hotell som non sinne er nominert til Skål`s prestisjetunge Ecotourism Award. Dersom Masai Mara vil det  selvfølgelig glede Svein – og de mange av Clubens medlemmer som har besøkt dette eksotiske reisemålet i masaienes rike i Kenya ved grensen til Tanzania.

 

Les mer …
 

Koreaneren som har syklet gjennom 174 land

E-post Skriv ut PDF

OkhwanYoonDen 47 år gamle sør-koreaneren Okhwan Yoon har vært underveis på sykkelen i åtte år og han har ikke tenkt å gi seg før han har besøkt 200 land. Han sykler gjennom verden for fred, og for å forstå hvorfor verden er som den er.

 

Det var vårt Clubmedlem Jan Søderstrøm som traff på ham, og av alle steder på en fotballkamp på Ullevål! Han gjorde meg oppmerksom på denne underlige skruen av en globetrotter, så onsdagen etter var Okhwan en selvfølgelig gjest i Travellers’ Club, stedet der reisende menn møtes.
Les mer …
 

Rolf Johan Pettersen:

E-post Skriv ut PDF

rolf-90-1Hvordan det er å fylle 90? Det spørsmålet er det ikke så mange av oss som kan besvare. Men spør Rolf Johan Pettersen. Han vet råd. For 5. juli i det Herrens år 2009 rundet han de 90. Og han gjorde det med stil. Han ser og hører som en ungdom, han har hår på hodet og ansiktet er nesten uten en rynke. Ikke bare det. Han bor fremdeles i det store huset på Nesøya sammen med sin elskede Ingrid. Der tok han, på sin store dag, en strøm av gjester som kom for å gratulere ham. Travellers Club ved trampsjef Carl Emil Petersen var blant dem, og han medbrakte godord og overrakte på vegne av Cluben et bilde, en serigrafi signert av kunstneren Tor Wilthill, noe Rolf satt stor pris på. Han har vært medlem av i 39 år, og hører så avgjort til blant veteranene – også når det gjelder fartstid i Cluben.

Les mer …
 
Side 1 av 6

Verdensur

Tramp-vandrer.jpg