Hjem 2016

2016

Finn frem blyanten og kom med forslag til møblering

E-post Skriv ut PDF

tegneNå har redaksjonen endelig fått oversendt en tegning som viser omtrent hvordan vår nye peisestue vil bli. Nå mangler vi bare kreative innspill fra dere medlemmer på hvordan vi skal møblere og hva de nye lokalene skal inneholde. Noe gir seg selv, men gode forslag er alltid velkommen.

Les mer …
 

Var Roald Amundsen en drittsekk? Foredrag av Arnoldus Schytte Blix

E-post Skriv ut PDF

Arnoldus-Sch Blix12.oktober fikk vi besøk av en gammel sel- og hvalfanger som også var naturviter, forsker, jordomseiler – og han var den første som hadde samlet seg alle Roald Amundsens publikasjoner! Det var Thorleif Thorleifsson som hadde skaffet frem sin venn Arnoldus denne kvelden.

Les mer …
 

Matz har skrevet bok om Trelleborg - Nordens navle?

E-post Skriv ut PDF

Matz Lonnedal Risberg-lightOm du tror Matz kun har greie på jernbaner og tog, kan vi avkrefte det med det samme. Nå har han begått en 360-siders bok som tar for seg byen han er vokst opp i, og satt denne inn i en større historisk sammenheng med livlig fantasi. Dette var underholdene lesning!

Les mer …
 

Carl Emil og Erling på Rundø's siste reis. Se filmen her:

E-post Skriv ut PDF

Rundø-i-tønna copyTil neste år er det 40 år siden "Rundø" ble skrudd ned av isen ved Grønland. Bildet til venstre viser Bjarne Lien (far til våre to trampbrødre Thomas og Hans-Petter) i tønna på Rundø sammen med Carl Emil, mens båten Santho (båten til Ragnar Thorseths) ligger longside.

Les mer …
 

The Great Himalaya Trail - Verdens tøffeste spasertur?

E-post Skriv ut PDF

gerda-klatrer copyNoen damer er simpelthen bare tøffere enn de fleste. Den tyskfødte Gerda Pauler er av denne type kvinnfolk, med pågangsmot og en målrettethet vi bare kan misunne henne. Hun er den første kvinne som har gått de 1700 kilometerne gjennom Himalaya. En aften besøkte hun oss.

Les mer …
 
Side 2 av 7

Verdensur