2015

Så var det Travelling ut i Det Blå (grå)

E-post Skriv ut PDF

blå-regnOnsdag 17. juni var det duket for årets store hemmelighet, nemlig turen ut i det blå. Ingen vet hvor turen går, ingen vet hva for slags eventyr vi nå skal oppleve. Drøyt 20 karer møtte opp på startstreken i "Josefine" med eventyr i blikket, klare for å ta utfordringene på strak arm.

Les mer …
 

Himmellandet i Nord - ferge til Kina

E-post Skriv ut PDF

hunzapikeEn reise i nord og nordvest hos stammefolkene i Pakistan kan være utfordrende. Grenseområdet mot Afghanistan er fantastisk med høye fjell og dype daler der mennesker lever på tradisjonelt vis. I de fleste media anbefales det ikke å reise dit på noen som helst måte. 

Les mer …
 

(3) - Gorm G. Lund’s bidrag til serien ”DET VAR DEN GANG DET...”

E-post Skriv ut PDF

sri-mapMin egen "boy" på Sri Lanka. I mange år var gullsmedfaget mitt yrke og derfor ble vel interessen for gemmologi en naturlig følge av det. Ordet kommer fra latin, hvor "gemma" betyr juvel og "logos" betyr lære. En gemmolog er altså det vi populært kan kalle en "smykkestenspesialist".

Les mer …
 

Emil Rønqvist om krigens slutt

E-post Skriv ut PDF

Emil RønnqvistDet ble en emosjonell aften, en stillferdig og gripende beretning om det som et barn opplevde da Emil Rønqvist delte med oss sine minner de tyske ødeleggelsene i Nord-Norge ved krigens slutt. Han lot oss også få glimt av det han som barn opplevet det første etterkrigsåret under en brakketilværelse utenfor Bodø. 

Les mer …
 

(2) - Da Lauritz var i de Arktiske strøk "DET VAR DEN GANG DET..."

E-post Skriv ut PDF

Lauritz Sømme"Det skjulte liv i jordbunnen..." Vårt medlem Lauritz Sømme, professor i entomologi, har ikke bare sittet inne på universitetet og skrevet bøker. Han har også reist mye rundt i verden. Vi har tidligere hørt om biller i den glohete Namibøkenen, denne gang skal vi til kaldere strøk...

Les mer …
 
Side 7 av 12

Verdensur

Trampglobe_Hammarlund.jpg