2013

Ragnar Kvam – om Shackletons ukjente ekspedisjon

E-post Skriv ut PDF

ragnar kvam jr Vi har vår Børge Ousland, som var førstemann til å gå alene tvers over Antarktis, og vår Amundsen som var førstemann til polpunktet, men det var Ernest Shackleton som først planla å gå tvers over, med start fra Weddelhavet, over sydpolen og ned på andre siden ved Rosshavet.

Les mer …
 

Tristan da Cunha - verdens mest avsidesliggende, bebodde øy

E-post Skriv ut PDF

Albatross over TristanVårt medlem, Oddbjørn Monsen, hadde vært på en snarvisitt på en liten vulkanøy langt pokker i voll ut i Atlanterhavet, og vi fikk være med på turen i form av foredrag og bilder. Oddbjørn fortalte: ”Velkommen til verdens mest utilgjengelige bebodde øy. For 75 år siden fikk Tristan da Cunha besøk av en norsk ekspedisjon som fortsatt preger den merkverdige øya i Sør-Atlanteren. Jeg selv besøkte øya i 2012 med lastebåten "Baltic Trader". Den planlagte seilasen på syv døgn, fra Cape Town til Tristan da Cunha, ble til 10 på grunn av en storm.

Les mer …
 

Årsfesten med Damer er avlyst!

E-post Skriv ut PDF

sadVi må for første gang i vår 85-årige historie avlyse festmiddagen og danseaftenen. Vi må ha minimum 30 personer for å kunne arrangere festen, men  bare 11 Trampbrødre meldte sin interesse. Derfor må vi dessverre kaste inn håndkledet. Det er synd at våre Damer skal gå glipp av den ene kvelden i året hvor de kan frekventere vår lokaler i feststemning, dype utringninger, høye splitter og dansefoten klar, men slik er det bare...

 

 

 

Richard Horton – “the bastard son”…

E-post Skriv ut PDF

OleBjarneVi er jo en forening av menn, hvor uttrykksformen er ganske fri og uten filter, og hvor vi tåler en grov omtale av nesten hva det skulle være. Og da vårt medlem Ole Bjarne for noen år tilbake plutselig oppdaget at han hadde en voksen sønn i England, omtalte den nybakte far ham, med kjærlighet og et smil i munnviken, som sin "nyervervede bastard son.."

Les mer …
 

Tragedien slår til, når man minst venter det

E-post Skriv ut PDF

4115Vanligvis omtaler vi ikke dødsfall av ikke-medlemmer av Travellers’ Club, men noen ganger er livet så urettferdig at det berører oss allikevel, og redaksjonen velger derfor å omtale den tragedien som et av våre medlemmer opplevde, bare to uker etter at hans lille sønn hadde hygget seg på vår årlige juletrefest i Cluben.

Les mer …
 
Side 8 av 10

Verdensur

Tramp-historier.jpg