2013

Stein Juell Voss - In Memoriam

E-post Skriv ut PDF

SteinJVoss copyEt av våre mer fargerike medlemmer har lagt ned vandringsstaven. Onsdag 24. april fikk vi beskjed om at vårt medlem nr 860, Stein Juell Voss, var død. Vi har ingen detaljer om når eller hvordan, men det er et savn at en fargeklatt som Stein ikke lenger er blant oss.

Les mer …
 

Det VAR foredrag på onsdag..!

E-post Skriv ut PDF

joha peterseOnsdag 17. kom vår applikant Johan Petersen og snakket, viste bilder og film - om sin tur til og fra Afrika med den tradisjonsrike redningsskøyta "Christiania".  Johan er yngst av Petersen-gutta og altså sønn av Carl Emil sr. Det vil si at han er oppvokst med (på) båt, og han lever fortsatt sitt liv på gyngende dekk.

Les mer …
 

Ulf Prytz, om sitt livs seilas

E-post Skriv ut PDF

Ulf PrytzDet var bare så vidt Ulf ble medlem av vår Club. Ikke fordi han ikke fylte kriteriene, Gud bevare meg vel... Hvis noen fyller dem, så er det han. Nei, årsaken var at den gang hans søknad ble godkjent og han sto klar for opptaksprøven, så ble han alvorlig syk og kunne ikke komme. Han kjempet seg gjennom lymfekreften og kom seg på beina igjen – og ble han tatt opp som medlem av Travellers' Club.

Så ble han syk igjen. Han tok nok en gang tyrene ved hornene og kom seg tilbake. Riktignok noe tynnere i håret og 20 kilo lettere, men smilet og optimismen var på plass. Han kjøpte seg seilbåt og dro på seilas, langs Norges kyst og opp til Bjørnøya og Svalbard. Han hadde til og med et par av gutta fra Cluben som mannskap. (Sverre og Gorm.)

Det var denne seilasen, og hans egen skjellsettende seilas i livet, han foredro om en gusten vårdag i april. Han skulle få nok et tilbakefall, som ville tatt livet av ham om han ikke hadde fått transplantert inn et nytt immunforsvar i form av stamceller fra en fremmed donor. seilasNå, etter tre beinharde runder, ser det ut til at de har tatt rotta på kreften – og Ulf seiler videre i livet i solgangsbris.

Det var et sterkt foredrag. Meget personlig, og flott. Vi har godt av å bli minnet om hvor smal eggen vi balanserer på egentlig er, og hvor stor pris vi bør sette på livet – så lenge vi har det. "Ikke visste vel jeg at alle hverdagene som kom, var selve livet" – skrev en gang et klokt hode. Det var vel noe av det samme budskapet Ulf hadde til oss denne kvelden.

Eller for å sitere ham direkte: "Jeg vet at livet ikke gir garantier. Men etter 11 år med usikkerhet i bakgrunnen, føler jeg nå sterkt at jeg har fått et helt nytt liv! Jeg velger bort usikkerheten!  Livets seilas fortsetter!"

(Vil du lese flere detaljer om Ulfs seilas: se "TRAMP" jubileumsnummer 2013.)

Isbjørnhamna Hornsund

 

Generalforsamling - og utdeling av Den Utgåtte Støvels Orden

E-post Skriv ut PDF

halvardRett før påskeferien avviklet vi generalforsamling, med gjennomgang av året som gikk og valg av nye ledere i tiden fremover. Men rett før vi skulle starte banket det hardt på døren og inn kom visetrampsjef Gorm, med en alvorlig mine og en konvolutt under armen. Han gikk bort til trampsjef Carl Emil, overrakte konvolutten og visket ham noen ord øret.

Les mer …
 

HUSK: Generalforsamlingen, onsdag 20. mars

E-post Skriv ut PDF

krokodilleFørstkommende onsdag braker det løs! Fremmøte til vanlig tid. Det slås på skipsklokken - og dørene lukkes presis klokken 19.00. Vil du være med å bestemme, må årets kontingent være innbetalt, ellers har du ikke stemmerett. Møt opp i tide, ta med godt humør og innkallingen du fikk i posten. Velkommen..!

 
Side 7 av 10

Verdensur

Tramp_figur.jpg