2013

Ut i det blå... Reker i grisehuset

E-post Skriv ut PDF

smile grisSesongens siste arrangement var også reisekomiteens siste arrangement, før de nå trer tilbake og overlater tur- og utfluktsarrangementer til nye og kreative krefter. Turen gikk, også denne gang, til Thor Haraldsens gård på Kløfta. Reisekomiteen vil komme med et fyldigere referat, men mens vi venter på det - viser vi noen bilder av deltakerne klare til dyst i det ombygde "grisehuset".

Les mer …
 

Mona Levin - om jødisk hverdagsliv i Norge

E-post Skriv ut PDF

MonalevinDet var en fargerik opplevelse å ha Mona Levin på besøk. Denne oppegående og ungdommelige 73-åringen holdt gutta i ånde med sitt foredrag om "norsk jødisk hverdagsliv i 160 år". Mona er en svært allsidig dame. Hun har blant annet jobbet som journalist, forfatter, skuespiller, redaktør, musikk- og teaterkritiker, programansvarlig for operaen og i en årrekke vært en sentral person i Aftenpostens kulturredaksjon. Hun er datter av den ikke ukjente pianisten og komponisten Robert Levin. Levin-familien har jødisk opphav og det var med dette som bakgrunn hun hadde valgt kveldens tema.

Les mer …
 

Arne Habberstad - In Memoriam

E-post Skriv ut PDF

ArneHabberstad miniVårt medlem 1052 Arne Habberstad har lagt ned vandringsstaven. Bisettelsen finner sted i Ris kirke, tirsdag 25. juni klokken 13.00. Det var på Clubmøtet onsdag 12. juni vi fikk den tragiske meldingen at Arne, i en alder av bare 70 år, var gått bort etter kort tids sykeleie. Arne ble medlem i Travellers Club i 1996, det varte ikke lenge før han med sine analytiske evner og sindige ro ble trukket inn i Clubens styrende organer. Arne  ble valgt inn i styret i 2001 og satt kontinuerlig i styret frem til 2012, hovedsaklig som økonomiansvarlig. Med sin sivile bakgrunn fra økonomistudier og sin militære bakgrunn fra marinen og fra FN-tjeneste, var han meget godt skikket for oppdraget, – et oppdrag han skjøttet på en samvittighetsfull, betryggende og forsvarlig måte.

Les mer …
 

Hallvard Austlid forteller – om Russland og Ukraina

E-post Skriv ut PDF

Hallvard AustlidVårt medlem nr 1065 Hallvard kjenner de fleste av oss som "advokaten" eller den gamle krokodillejegeren, men han har en mer fargerik og brokete fortid enn som så. Det fikk vi et lite eksempel på da han en aften fortalte om den gang han var med på å bygge opp både SAS og Telenor hos våre gigantiske naboer i øst. Han fortalte at han, sammen med tre karer, dro til Moskva for å etablere flyveselskapet SAS i Sovjetsamveldet. Fire skandinaver burde jo være tilstrekkelig for en slik oppgave...

Les mer …
 

17. mai-markering i Cluben

E-post Skriv ut PDF

flag of Norway Som vår tradisjon tilsier, var også denne 17. maiformiddagen åpen for medlemmer og familie. Klokken 12.00 begynte folk å strømme til, og snart var det så stinn brakke at vi ikke hadde nok stoler til alle. (Vi har godt over 60 stoler..) Undertegnede la merke til at dette arrangementet nok har utartet noe - det med å ta med seg "nærmeste familie". Denne gang var det usedvanlig mange ukjente ansikter. Men pytt, pytt - vi red av denne stormen også... For fremtiden bør kanskje Trampbrødrene tenke litt over hvor mange fremmede gjester de tar med seg til gratis bespisning. Dette er jo i første rekke et arrangement for oss.

Les mer …
 
Side 5 av 10

Verdensur

Tramp-historier.jpg