2012

”En snarvisitt bak murene” – og rusforebygging

E-post Skriv ut PDF

man-prisonNoen ganger går det ikke som planlagt, men det behøver ikke bli noe dårligere resultat for det. Kveldens foredragsholder dukket ikke opp, og med erter, kjøtt og flesk på menyen var det stinn brakke og store forventninger. Visetrampsjefen, som er ansvarlig for foredragskveldene, hadde en stund hektiske roser i kinnene, men etter Peacetime kunne han gripe mikrofonen og annonsere kveldens foredragsholder. Temaet var det annonserte, men presentatøren var en annen.

 

Les mer …
 

En kjærlighetserklæring til Norskehavet

E-post Skriv ut PDF

ThorleifThorleifsson216_2Thorleif Thorleifsson ”henger på tavlen”. Han er en fyr vi har sett mye til etter at han kom hjem etter seilturen rundt Nordpolen, og han har seilt før. Mye..! Han er blant de svært få som er tildelt The Tillman Medal, og kan seile med ”The blue insign”. En iskald aften i januar varmet han oss med en kjærlighetshistorie til et lite omtalt hav, og han sa det omtrent slik:

 

Les mer …
 

Boller, brus, film, tryllekunstner og selveste Julenissen..

E-post Skriv ut PDF

juletrefest-1Når den søte juletid er tilbakelagt og vi er helt i starten på det nye året, da er det juletrefest i Travellers’ Club. Det er kvelden da våre minste besøker pappas, eller bestefars, klubb. Og festen følger sitt vante spor, til stor glede for alle som kommer. Pølse og lompe, kaker og boller, og brus setter stemningen fra start.

 

Les mer …
 

Med kone og piano til Angola

E-post Skriv ut PDF

luandaVårt medlem Per Holter-Andersen er kommet hjem, etter mange år i Angola, eller N’gola som det heter på det opprinnelige språket. På tampen av fjoråret fortalte Per litt om dette landet som ligger inneklemt mellom Kongo og Namibia på Afrikas vestkyst. Han begynte med historien om Mr. Channing Beebe og hans frue Liz – og hennes piano. Beebe skulle gjennomføre geologiske undersøkelser og drive leteboring etter olje.

Les mer …
 

Nord Korea – Landet hvor alt går på skinner …

E-post Skriv ut PDF

Nkorea-1”… denne forunderlige by som ingen forlater før han har fåt mærker av den…” skrev Knut Hamsun om byen Kristiania. Det samme kan sies om Nord Korea. Et land som av naturlige grunner er lite besøkt av utlendinger. Både på grunn av strenge restriksjoner og fordi man blir passet på hele døgnet. Man kan ikke reise rundt og oppleve landet, men må pent tråkke i fotsporene til de offisielle ”guidene” som loser deg gjennom de severdighetene regimet har bestemt at du skal få lov til å se. Intet annet.

 

Les mer …
 
Side 8 av 8

Verdensur

Trampglobe_Hammarlund.jpg