2011

Robert Løken - ”Murmesteren”. Du store kineser, for en bragd

E-post Skriv ut PDF

robert-LDet er greit å gå og drømme, men det er enda bedre å sette drømmene ut i livet – og det er noe Robert Løken driver med. Lavmelt og beskjedent forteller han om hvordan drømmen om å gå hele den kinesiske mur, fra første vakttårn i vest til det siste helt øst ved grensen til Nord Korea ble til virkelighet. Det hele begynte da han i 1987 gikk Storbritannia på langs og fikk se Hadrians mur. Der slo ideen først rot. Det skulle gå over 20 år før han pakket sekken og dro til Kina.

 

Les mer …
 

Hjerteflimmer resulterte i Pizzakveld

E-post Skriv ut PDF

pizza-hjerteVi vet nå, etter mange år med Tore på kjøkkenet, at vi er bortskjemt i matveien. Allikevel er det greit at vi en gang i mellom får det demonstrert. Rett etter 17. mai skulle Tore få ryddet opp i elektronikken rundt hjertet sitt. Han hadde i en lang periode vært plaget av hjerteflimmer, men en stopp av hjertet, etterfulgt av en re-start, ville forhåpentligvis kalibrere takten tilbake til den ønskede rytmen. Det virket som om Tores største bekymring i denne forbindelse var hvordan det skulle gå med oss.. Fordi dette skulle skje på en onsdag.

 

Les mer …
 

17. mai i Travellers’ Club

E-post Skriv ut PDF

flag_of_NorwayTradisjonen tro var Trampbrødre med familie invitert til nasjonaldagsmarkering og en pust i bakken i Cluben 17. mai. Klokken 12 åpnet dørene og folket strømmet inn. Det ble ”stinn brakke” som vanlig. Barna gjorde som barn skal gjøre, nemlig spise pølser og is - og drikke brus, mens de voksne gratulerte hverandre med varme klemmer og faste håndtrykk. Kaffe, kaker og sprudlende dråper ble fortært med smil og velbehag. I lett oppløftet stemning ledet visetrampsjefen forsamlingen sikkert gjennom dagens program, og besetningen i byssa hadde full kontroll som vanlig.

 

Les mer …
 

Nye og forunderlige dyrearter på havets bunn

E-post Skriv ut PDF

anton-Hauge”Jeg lurer på om ikke dette er første gang jeg skal kåsere om et tema jeg i grunnen ikke vet så meget om..” – var Antons diskrete sidereplikk da han sammen med visetrampsjefen koplet sin PC til videokanonen. ”På den annen side synes jeg det er såpass spennende at jeg kunne snakke om det i timevis.” Og som så ofte når en av våre professorer er i ilden, haglet det med  ord som for oss legfolk ikke sa så mye, men av en eller annen grunn ble det spennende allikevel. Det må være den humoristiske og slentrende måten vi får servert stoffet på som gjør det. Og som Anton påpekte har de livsformene som ble omtalt  ikke greie norske navn. Som hjelp var navnene angitt på lysbildene.

Les mer …
 

Vårt hjem -”Josefine”. Oppkalt etter kong Haakons VII's oldemor.

E-post Skriv ut PDF

josefine-portrettVi holder hus i Josefines gate, men hvilken Josefine er det egentlig snakk om? Jo, det er tipp-tipp oldemoren til kong Harald. Den tysk-franske Joséphine Maximilienne Eugénie Napoléonne, født i 1807 som prinsesse av Leuchtenburg og ble gift med prins Oscar i 1823, bare 16 år gammel. Hun var datter av Eugène de Beauharnais (Napoleon Bonapartes stesønn) og Augusta av Bayern. Hennes far fikk tildelt tittelen Herzog von Leuchtenberg (hertug av Leuchtenberg) av den bayerske kong Maximilian I av Bayern i 1817 etter at Napoleon var styrtet.

 

Les mer …
 
Side 9 av 13

Verdensur

Tramp-historier.jpg