2011

Fredag, den 22. juli 2011 - da terroren kom til Norge

E-post Skriv ut PDF

22-07_terrorDette er en dato som kommer til å gå inn i norsk historie, som en merkedag, som et slags vendepunkt. Ikke fordi redaktøren hadde fødselsdag denne dagen, men fordi det åpne frie demokratiet vårt fikk et voldsomt skudd for baugen og noe av tryggheten vi har følt i vår avsidesliggende del av verden ble fratatt oss. Én gal manns gjerning er altså nok. Det er skremmende. At det sjokkerte oss som bor her, er naturlig. Vi hadde aldri trodd at noe slikt skulle skje i fredlige Norge. Men resten av verden ble også sjokkert. Det viser alle sympatierklæringene som har strømmet inn fra hele verden. Hver og en av oss har vel opplevd bekymrede telefoner fra fjerne verdenshjørner. Vi var sentrum for verdens oppmerksomhet en kort periode, en oppmerksomhet vi godt kunne vært foruten.

 

Les mer …
 

De mektige toner ved Dødehavet var som i en drøm

E-post Skriv ut PDF

masada_thumbJeg har, i likhet med de fleste andre medlemmer av vår Club, vært en hyppig reisende, både i yrkessammenheng og i feriemodus. I den anledning har jeg hatt mange store opplevelser. Men det er rart med det. Etter som årene går, og det meste er opplevet før, går det stadig lenger tid mellom innslagene som virkelig gnager seg fast i sinnet. Likevel, det hender det skjer igjen – som det gjorde natten mellom fjerde og femte juni 2011. Jeg måtte virkelig klype meg i armen for å forvisse meg om at dette var virkelighet og ikke en drøm.

 

Les mer …
 

Kon Tiki – på vannet igjen

E-post Skriv ut PDF

Kon-Tiki_book_coverVårt gamle medlem Thor Heyerdahl og den legendariske flåteferden med Kon Tiki blir i disse dager blåst til live igjen. Regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning, som også hadde regien på den populære motstandsfilmen om Max Manus, har begynt innspillingen av Kon Tiki-filmen nede på Malta.

 

Les mer …
 

Bilder, musikk og en videosnutt - fra Ut i det blå

E-post Skriv ut PDF

flindrum_CEPsrDa vi var på vår årlige utflukt tok Alan Billyeald en del bilder. I etterkant har han laget en nydelig presentasjon, som gjør at vi som var med kan gjenoppleve turen, og dere andre kan se hva dere gikk glipp av: Klikk på denne linken: http://vimeo.com/25568190 For å få best resultat bør mann slå på lyd og velge full skjerm. Klikk på de 4 hvite piler nederst i videorammen så får du full skjerm. Velg Esc når filmen er ferdig for å gå ut av full skjerm.

 

Sommeraktivitet: Robåt over Atlanterhavet

E-post Skriv ut PDF

harbo_fotoTo nordmenn var faktisk de første som rodde over Atlanterhavet. George Harbo og Gabriel Samuelsen het de to bolde herrer som en sommerdag la ut fra brygga ved The Battery i New York i en 18 fots åpen robåt. Båten var klinkbygd i eik med vannfaste spanter i sedertre og var spartansk utstyrt med bare to tofter, et par vanntette flytetanker, ekstra sett med årer, et kompass – og en sekstant. I begynnelsen av juni la de ut i retning nord-øst, med baugen pekende mot New Foundland.

 

Les mer …
 
Side 7 av 13

Verdensur

Tramp-vandrer.jpg