2011

En brutal sommer for noen av våre fellow Tramps

E-post Skriv ut PDF

HenningVårt æresmedlem Henning kontaktet redaksjonen og uttrykte sin bekymring over hvor hard medfart noen av våre Trampbrødre har fått denne sommeren. ”Jeg har vært medlem nå i 38 år, men kan ikke huske at vi har opplevd en så brutal sommer” – sier han. ”At noen har hatt et lite uhell er vi vant med, men at tre av gutta er blitt kvestet så ettertrykkelig har gått hardt inn på meg.” Leif Schwabe, Lauritz Sømme og Trampsjefen har alle hatt stygge uhell, men vi får håpe at de kommer seg gjennom det og at vi atter kan nyte deres selskap om ikke lenge.

Les mer …
 

Bli med på fest i Malmö

E-post Skriv ut PDF

Malmo_TC_logo_copyVår broderklubb skal feiere sitt 75 års jubileum, og vi er invitert til å bli med på feiringen! Lørdag den 15. oktober klokken 18.00 braker det løs i Malmö Rådhus. Bengt Nilsson spiller piano mens vi mingler med en velkomstdrink i hånden i selveste Landstings-salen. Så vil Magnus Andersson foredra om sine omfattende reiser i Tibet og Taklamakan ledsaget av vakre bilder. Men det er ikke slutt med det ...

Les mer …
 

En Trampbror drar til Sydpolen - på 100 årsdagen

E-post Skriv ut PDF

stein_pVårt medlem nr 1049, Stein P. Aasheim, spenner på seg skiene den 19. oktober for å gå samme ruta som Roald Amundsen gjorde da han var førstemann på Sydpolen. Startstidspunktet er nøyaktig det samme, og planen er å ankomme polpunktet 14. desember, samme dato som Amundsen. Han skal gå sammen med skikongen Vegard Ulvang, polarforsker Jan-Gunnar Winther og polarhistoriker Harald Dag Jølle. Dette blir første gang noen følger nøyaktig samme rute som Roar Amundsen og hans menn.

 

Les mer …
 

Med luftskipet ”Norge” til nordpolen

E-post Skriv ut PDF

WistingOscarEn av Roald Amundsens nære medarbeidere og ekspedisjonsmedlem på mer enn én tur, var Oscar Wisting. Kveldens foredragsholder het Alex Wisting. Det var den gamle polarheltens barnebarn som skulle foredra denne kvelden om viderverdighetene rundt luftskipet Norges overflygning av nordpolen i 1926. Alex var et hyggelig bekjentskap, som akkurat hadde lagt siste hånd på en bok om Amundsen, og stoffet og historiene gled lett fra munnen.

Les mer …
 

Første høstmøte: 17. august

E-post Skriv ut PDF

rainFor alle oss som hadde gledet oss til vi igjen kunnen nyte hverandres selskap og dele sommerens erfaringer og opplevelser, var det godt å benke seg i storsalen med andre Tramps onsdag 17. august. En vanlig Clubkveld - uten gjester,  intet foredrag, men med en lett kvestet Trampsjef med brukket arm og kjeve etter et uhell på sjøen.

Og han var ikke den eneste. Trampbror Leif Schwabe ligger på Sunnås med brudd i nakken etter å ha blitt pårent av en "partybåt" ute på fjorden, men ryktene forteller at også han er på bedringens vei og vil være round and about om ikke for lenge.   

 

Les mer …
 
Side 6 av 13

Verdensur

Tramp-historier.jpg