2011

På to hjul i sving'a - med og uten kræsj.

E-post Skriv ut PDF

per_sykehusHva er det som kjennetegner gamlegutta i Travellers’ Club? Jo, at de ikke gir seg! Kanskje litt gamle, kanskje litt skrøpelige, men det er intet hinder for å kaste seg ut i livets opplevelser. Noen ganger er det de store utfordringer som skal overvinnes, mens andre ganger kan det være noe så enkelt som å kreke seg opp på en motorsykkel midt på natta for å slippe å gå den lange veien hjem på ustøe bein.

 

Les mer …
 

Tenk om vi kunne bygget ut bakgården vår

E-post Skriv ut PDF

exlibris_copyTomter i Oslo er nesten umulig å oppdrive, og klarer man det har de en kvadratmeterpris som tar pusten fra de fleste. Vi i Travellers’ Club har jo litt tomt, utenom selve bygget vårt, og det bare ligger der til liten nytte. La oss tenke litt høyt: Kan vi utnytte dette på noen måte? Kunne vi klare å øke våre egne innearealer – og utleiearealer? Slik at vi på sikt ville få det romsligere både plassmessig og økonomisk…

 

Les mer …
 

Rane Willerslev. Den nye direktøren ved Kulturhistorisk museum

E-post Skriv ut PDF

rane_w5Rane er professor i sosialantropologi og medlem av vår broderklubb i København. En klubb ikke ulik vår, hvor man ikke kan bli medlem uten å ha utvist en viss nysgjerrighet for andre folk og kulturer parret med reiselyst og utferdstrang. Og Rane har alle egenskapene. Han var kommet til oss for å fortelle litt om sin tid blant Yukagirene, et jeger- og sankerfolk i øvre Kolmyaregionen langt nordøst i Sibir.

 

Les mer …
 

Bok om Rolf ”Petter’n” Pettersens eventyrlige historie

E-post Skriv ut PDF

rolf_P_bokVi i Travellers’ Club kjenner Petter’n godt, men i offentligheten er Rolf Pettersen en ukjent person. Det er egentlig ikke så underlig, fordi han har aldri gått ut med sin historie, eller rettere sagt sine historier, før vår egen Alf G. Andersen satt seg ned med ham og sa: ”Nå begynner du å fortelle, Rolf!” Resultatet av deres samtaler gjennom et drøyt år har Alf samlet mellom to permer i boken ”Ut i krigen med sykkel og ølbil.” Skyline forlag, som eies av et annet Clubmedlem; Oddbjørn Monsen, har produsert boken og lanseringen skjedde i Travellers’ Club i slutten av september.  

 

Les mer …
 

Ny direktør for Sjøfartsmuseet og ny konservator i TC

E-post Skriv ut PDF

sjofartsmus2Espen Wæhle ble medlem av Travellers’ Club i fjor, og med sin bakgrunn som museumskonservator ble han sporenstreks utnevnt til ny konservator for oss og våre samlinger. Etter drøyt 20 år i stillingen trakk Gorm Lund seg fra stillingen med et smil, i visshet om at nå var vi endelig i gode hender. Signaleffekten må ha vært kraftig, for bare noen måneder senere ble han også utnevnt til direktør for Norsk Maritimt Museum. Dette museet vi tidligere kjente som Sjøfartsmuseet på Bygdøy. Midt i september steppet han inn som foredragsholder på kort varsel, da visetrampsjefen hadde fått avbud fra han som egentlig skulle snakke denne kvelden.

 

Les mer …
 
Side 5 av 13

Verdensur

Tramp-konservator.jpg