Hjem 2011

La Rochelle, Ile de Re og Cognac – det er dit vi skal i mai

E-post Skriv ut PDF

La-RochelleDet hevdes at mye i tilværelsen beror på tilfeldigheter – både i det store og det små. I denne sammenheng skal vi vende oss bort fra tilfeldighetene som formet verdenshistorien, og i stedet konsentrere oss om det jordnære. Det er dette denne betraktningen handler om. I september ble formannen i Reisekomiteen invitert til en by han aldri tidligere har besøkt – La Rochelle i Bretagne. Invitasjonen resulterte i uhemmet begeistring over en by, et landskap og omgivelsene. Dit må jeg ta med Clubens medlemmer, var min første tanke etter at jeg kom hjem. Og slik ble det. 13. til 16. mai drar 20 medlemmer og deres utvalgte på en reise til La Rochelle. Vi har alle mye å glede oss til.

Les mer …
 

Årsfest med damer, lørdag 5. mars

E-post Skriv ut PDF

rsfest3Det nærmet seg den tid på året da våre ledsagere også kunne nyte godt av våre praktfulle lokaler og eminente kjøkken. Mørk dress/ eller smoking, høye splitter og dype utringninger skaper en festlig ramme om vårt årvisse høydepunkt. Musserende ved ankomst, tre retters festmeny, taffelmusikk – og dans etterpå til vår faste musiker Angell. 350,- pr person - og bindende påmelding. Listen på tavlen ble fort fyllt opp. 38 personer hadde en utmerket aften, og damene gleder seg allerede til neste år!

 

 

Les mer …
 

Datalagringens forbannelser

E-post Skriv ut PDF

kimEllertsenSamfunnet ser deg! Hva du gjør, hvem du ringer, hvor du er, hvor du kjører, hva du betaler etc., etc., etc. Vi er på full fart inn i overvåkingssamfunnets tidsalder – 1984 er nå, sa avdelingsdirektør Kim Ellertsen i Datatilsynet under sitt foredrag i Cluben. Med 1984 henviste han selvfølgelig til Georg Orwells dystre fremtidsroman som første gang ble utgitt i 1949. Det var ikke småtterier Orwell skremte oss med, og det var ikke småtterier Ellertsen bombarderte forsamlingen med av facts, visjoner og konsekvenser.

 

Les mer …
 

Travellers’ Clubs fane ønsket "polomseilere" velkommen hjem

E-post Skriv ut PDF

BoergeOusland01Da Børge Ousland og Thorleif Thorleifsson klappet til kai ute ved FRAM-museet den 22. oktober i fjor, ble de ikke bare ønsket velkommen av 150 entusiastiske fremmøtte, men også av to representanter for Travellers’ Club. Å seile gjennom både nordøstpassasjen og nordvestpassasjen - på en sesong - hadde Børge og Thorleif gjennomført med glans. Som de aller første i verdenshistorien. Vi stiller oss i rekken av gratulanter, og er glade for at våre medlemmer Sverre Kræmer og Per Steffensen (som tok med fanen) var tilstede ved denne anledningen.

Les mer …
 

Da er vi i gang igjen!

E-post Skriv ut PDF

MalmoNytt år, og nye muligheter. Første Clubaften i det nye året opprant med meget godt fremmøte. Intet foredrag eller annet utenforstående var det som trakk nesten 40 Tramps til Cluben denne kvelden – bare et ønske om å treffe gutta igjen, slå av en prat og ha det hyggelig. Det er godt å observere at disse kveldene hvor vi ”bare” har oss selv, er så godt besøkt. Det viser at vi har klart å skape et godt miljø hvor alle trives. Foran oss ligger en ny sesong med flere gemyttlige kvelder, spennende foredrag og no’ godt å bite i. Ta en titt på programmet og sjekk ut hva du har i vente. Det er også kommet tre karer på tavlen, så vi får sjekke ut dem også i tiden fremover. Da er det bare å spenne av seg skiene, stramme Clubslipset og så sees vi i Josefine.

 
Side 9 av 9

Verdensur

Tramp-historier.jpg