Hjem 2011

Alf R. Jacobsen på besøk

E-post Skriv ut PDF

blucher1Den prisbelønte forfatteren Alf R. Jacobsen skrev sin første bok i 1982. Før det var han journalist i Finnmark Dagblad, Klassekampen, VG og Dagbladet. Han har også vært redaktør i Økonomisk Rapport og Brennpunkt på NRK. Men siden han begynte å skrive bøker er de kommet som perler på en snor, med gjennomsnittlig én bok pr år. 32 utgivelser er det blitt, og ikke av den lettbente typen heller, men tunge innholdsrike sakprosabøker som krever mye research. Innsatsen er blitt belønnet med både Rivertonprisen, SKUP-prisen, Peter Dass-medaljen og Royal TV Society Award.

 

Les mer …
 

Nye fjes i styre og stell

E-post Skriv ut PDF

Tramp_ansiktEtter årets generalforsamling har noen gått ut, og noen nye kommet inn i våre administrative funksjoner. Vi takker de som har gjort en fin innsats for oss alle, og nevner at Henning og Kjell-Otto har trukket seg som bibliotekarer. Den stillingen skal nå besettes, og de som har lyst til å overta kan snakke med visetrampsjefen. Gorm er ferdig som konservator etter vel 20 år, og Aksel og Sven Erik skal ha takk for sine mange år i ballotten og opptakskollegiet.

 

 

Les mer …
 

Generalforsamlingen 30. mars

E-post Skriv ut PDF

hallvard_ordstyrer_copyEn generalforsamling uten heftig debatt, eller dristige innspill – og avviklet på rekordtid – kan skyldes to forhold. Det kan skyldes medlemmers fravær av interesse og engasjement eller det forhold at foreningen/ organisasjonen er driftet på en fortreffelig måte. Når det gjelder generalforsamlingen i Travellers Club, holder denne referent klart på det siste alternativet. Cluben som ble stiftet allerede i 1928, har neppe noen gang stått sterkere i medlemmenes bevissthet. Økonomi, innholdsmessig substans, trivsel, lokaliteter og oppslutning er i det Herrens år 2011 bare å glede seg over. Det føltes derfor nesten logisk at Cluben, da generalforsamlingen var avviklet, utnevnte Rolf Johan Pettersen som æresmedlem. Da utnevnelsen ble kunngjort, var Rolf like overrasket og rørt som medlemmene var glade. Kunne aftenens store seanse ha vært bedre avrundet? Neppe.

 

Les mer …
 

Rolf ”Petter’n” Pettersen - nytt Æresmedlem

E-post Skriv ut PDF

Rolf_Pettern_PettersenDa årets generalforsamling og middag var tilbakelagt, men før dessert og kaffe, banket det hardt på døren. Det ble ropt ”kom inn..” og inn steg visetrampsjefen med alvorlig mine og et brev i hånden, som han hviskende overrakte Trampsjefen. Vi gjenkjente prosedyren og skjønte at nå var det noe stort på gang...

Les mer …
 

Verdenshistoriens første komplette seilas rundt Nordpolen

E-post Skriv ut PDF

passasje02Travellers´ Club er svak for rekorder fra farende folk – spesielt når de finner sted på kjøl og i nordlige farvann. I så måte kunne ikke kveldens foredragsholder vært mer passende. For hør bare: Sommeren 2010 seilte kveldens foredragsholder 10.000 nautiske mil sammen med Børge Ousland over (eller rettere sagt, rundt) hele polarhavet, og da selvfølgelig inkludert nordvest- og nordøstpassasjen. Det har ingen gjort før dem i løpet av en kort arktisk sommer. Derfor ble denne sommerens seilas verdig en plass i minneboken – og på de polare rekordenes liste. Det var om denne seilasen de mange fremmøtte tørstet etter å høre.

 

Les mer …
 

Norges lengste hår – og korteste hukommelse

E-post Skriv ut PDF

Wind05”Hvorfor begynte du med sånt hår..?” er et spørsmål Øyvind ”Wind” Aamodt ofte får. Og han kan med åpent og ærlig blikk svare ”Det vet jeg ikke.” Øyvind er et sjeldent tilfelle. En mann som har noe vitenskapen kaller Amnesia Retrograd. Populært kalt hukommelsestap. I en alder av 27 år ”våknet” han plutselig opp på et tog, langt ute på landsbygda i Kina. Helt blank inni hodet, uten noen hukommelse av hvem han var, hvor han var, hva han var og hvordan verden fungerte. Han var som en nyfødt som måtte lære å forstå alt vi andre tar som en selvfølge, helt på nytt.

 

Les mer …
 

Togtur (!) - og feiring av Travellers' Club Stockholm’s 100 årsdag

E-post Skriv ut PDF

TC100-Gutta-i-livkjolVi har i vår midte både trikke- og togentusiaster. Altså personer som sverger til denne form for persontransport fordi det er både miljøvennlig og en behagelig reiseform. Påstår de… For en som meg, som foretrekker fly og bil på lengre transportetapper, var det en skjellsettende opplevelse å prøve ut alternativet tog – på min representasjonstur til 100 års feiringen av vår broderklubb i Stockholm. Buss er selvfølgelig også et alternativ, men jeg har lett for å bli kvalm av det, så det ble hurtig forkastet. 

Nå var jeg så heldig å ha med meg reisefølge og det var ingen hvemsomhelst i tog-sammenheng. Broder Nils Carl Aspenberg vet mer om skinnegående transport enn de fleste. Han har til og med skrevet flere bøker om temaet, så jeg følte meg i trygge hender.

Det virket enkelt: Tog fra Oslo S direkte til Stockholm, og det samme i retur neste dag. Noen behagelige timer på toget, med en god bok, en god prat og vakkert passerende vinterlandskap å hvile øynene på utenfor vinduene. Dessuten, ble jeg fortalt, finnes det en kafévogn, så alt lå til rette for en komfortabel opplevelse.

 

Les mer …
 
Side 8 av 9

Verdensur

Tramp-historier.jpg