Hjem 2011

17. mai i Travellers’ Club

E-post Skriv ut PDF

flag_of_NorwayTradisjonen tro var Trampbrødre med familie invitert til nasjonaldagsmarkering og en pust i bakken i Cluben 17. mai. Klokken 12 åpnet dørene og folket strømmet inn. Det ble ”stinn brakke” som vanlig. Barna gjorde som barn skal gjøre, nemlig spise pølser og is - og drikke brus, mens de voksne gratulerte hverandre med varme klemmer og faste håndtrykk. Kaffe, kaker og sprudlende dråper ble fortært med smil og velbehag. I lett oppløftet stemning ledet visetrampsjefen forsamlingen sikkert gjennom dagens program, og besetningen i byssa hadde full kontroll som vanlig.

 

Les mer …
 

Nye og forunderlige dyrearter på havets bunn

E-post Skriv ut PDF

anton-Hauge”Jeg lurer på om ikke dette er første gang jeg skal kåsere om et tema jeg i grunnen ikke vet så meget om..” – var Antons diskrete sidereplikk da han sammen med visetrampsjefen koplet sin PC til videokanonen. ”På den annen side synes jeg det er såpass spennende at jeg kunne snakke om det i timevis.” Og som så ofte når en av våre professorer er i ilden, haglet det med  ord som for oss legfolk ikke sa så mye, men av en eller annen grunn ble det spennende allikevel. Det må være den humoristiske og slentrende måten vi får servert stoffet på som gjør det. Og som Anton påpekte har de livsformene som ble omtalt  ikke greie norske navn. Som hjelp var navnene angitt på lysbildene.

Les mer …
 

Vårt hjem -”Josefine”. Oppkalt etter kong Haakons VII's oldemor.

E-post Skriv ut PDF

josefine-portrettVi holder hus i Josefines gate, men hvilken Josefine er det egentlig snakk om? Jo, det er tipp-tipp oldemoren til kong Harald. Den tysk-franske Joséphine Maximilienne Eugénie Napoléonne, født i 1807 som prinsesse av Leuchtenburg og ble gift med prins Oscar i 1823, bare 16 år gammel. Hun var datter av Eugène de Beauharnais (Napoleon Bonapartes stesønn) og Augusta av Bayern. Hennes far fikk tildelt tittelen Herzog von Leuchtenberg (hertug av Leuchtenberg) av den bayerske kong Maximilian I av Bayern i 1817 etter at Napoleon var styrtet.

 

Les mer …
 

Vil du bli med Göteborg TC på tur?

E-post Skriv ut PDF

logoTCgoteborgVår broderklubb i sørøst inviterer Tramps til et par turer de skal arrangere, og de er svært tidlig ute.. Den første er en firedagers tur til St. Petersburg i september, til en pris på rundt 8.000 kroner. Den neste er en 12-dagerstur til Orknøyene neste år, med PolarQuestskuta ”Stockholm”. Den vil koste mellom 35 og 40.000,-

Les mer …
 

Utvendig vårpuss er nå gjennomført

E-post Skriv ut PDF

vaarpussVanligvis innkaller vi til dugnad, slik at vi kan ta en sjau utvendig og la ”Josefine” fremstå renvasket, ryddet og i all sin prakt til 17. mai. Men så hender det, at noen glemmer å innkalle… og da tar noen av gutta med nødvendig utstyr – og gjør jobben. Denne gang var det Jæger’n og visetrampsjefen som en solfylt formiddag og raket, kostet, spylte og pusset - etter at trampsjefen noen dager tidligere hadde feiet og fjernet ugress - så nå er ”Palais de Tramps” presentabel utvendig, og klar for nasjonaldagen. Nå gjenstår bare en rask runde innendørs og da er vi i mål.

 

Les mer …
 

To nye medlemmer: Jon Jørgensen og Christian Hallan

E-post Skriv ut PDF

opptakEtter en spennende og latterfylt opptaksprøve, med nye folk i opptakskollegiet, kunne Trampsjefen feste medlemsnålen på to nye karer. Medlemsnummer 1115 til Jon Jørgensen, og nummer 1116 til Christian Hallan. To fine karer som har vært hyppige gjester og vist positiv interesse for Clubens mål. Begge holdt hodet kaldt under den avgjørende eksaminasjonen, og som så mange ganger før var det sosiale intellektet den avgjørende brikken på vektskålen (mer enn kunnskapene) og som var avgjørende for at de nå kan kalle seg medlemmer av Travellers’ Club. Vi gratulerer – og ønsker dem velkommen i våre rekker.

 

Les mer …
 

God påske..!

E-post Skriv ut PDF
PSKE21Vi ønsker alle Tramps en riktig god påske - og minner om at onsdag etter påske er det en spennende Clubkveld. Da er det "opptagelse" - og nye kandidater skal gjennom den siste og avgjørende prøven, for å se om det er "menn av rette slag.."
 
Side 7 av 9

Verdensur

Tramp-konservator.jpg