Hjem 2011

Tenk om vi kunne bygget ut bakgården vår

E-post Skriv ut PDF

exlibris_copyTomter i Oslo er nesten umulig å oppdrive, og klarer man det har de en kvadratmeterpris som tar pusten fra de fleste. Vi i Travellers’ Club har jo litt tomt, utenom selve bygget vårt, og det bare ligger der til liten nytte. La oss tenke litt høyt: Kan vi utnytte dette på noen måte? Kunne vi klare å øke våre egne innearealer – og utleiearealer? Slik at vi på sikt ville få det romsligere både plassmessig og økonomisk…

 

Les mer …
 

Rane Willerslev. Den nye direktøren ved Kulturhistorisk museum

E-post Skriv ut PDF

rane_w5Rane er professor i sosialantropologi og medlem av vår broderklubb i København. En klubb ikke ulik vår, hvor man ikke kan bli medlem uten å ha utvist en viss nysgjerrighet for andre folk og kulturer parret med reiselyst og utferdstrang. Og Rane har alle egenskapene. Han var kommet til oss for å fortelle litt om sin tid blant Yukagirene, et jeger- og sankerfolk i øvre Kolmyaregionen langt nordøst i Sibir.

 

Les mer …
 

Bok om Rolf ”Petter’n” Pettersens eventyrlige historie

E-post Skriv ut PDF

rolf_P_bokVi i Travellers’ Club kjenner Petter’n godt, men i offentligheten er Rolf Pettersen en ukjent person. Det er egentlig ikke så underlig, fordi han har aldri gått ut med sin historie, eller rettere sagt sine historier, før vår egen Alf G. Andersen satt seg ned med ham og sa: ”Nå begynner du å fortelle, Rolf!” Resultatet av deres samtaler gjennom et drøyt år har Alf samlet mellom to permer i boken ”Ut i krigen med sykkel og ølbil.” Skyline forlag, som eies av et annet Clubmedlem; Oddbjørn Monsen, har produsert boken og lanseringen skjedde i Travellers’ Club i slutten av september.  

 

Les mer …
 

Ny direktør for Sjøfartsmuseet og ny konservator i TC

E-post Skriv ut PDF

sjofartsmus2Espen Wæhle ble medlem av Travellers’ Club i fjor, og med sin bakgrunn som museumskonservator ble han sporenstreks utnevnt til ny konservator for oss og våre samlinger. Etter drøyt 20 år i stillingen trakk Gorm Lund seg fra stillingen med et smil, i visshet om at nå var vi endelig i gode hender. Signaleffekten må ha vært kraftig, for bare noen måneder senere ble han også utnevnt til direktør for Norsk Maritimt Museum. Dette museet vi tidligere kjente som Sjøfartsmuseet på Bygdøy. Midt i september steppet han inn som foredragsholder på kort varsel, da visetrampsjefen hadde fått avbud fra han som egentlig skulle snakke denne kvelden.

 

Les mer …
 

En brutal sommer for noen av våre fellow Tramps

E-post Skriv ut PDF

HenningVårt æresmedlem Henning kontaktet redaksjonen og uttrykte sin bekymring over hvor hard medfart noen av våre Trampbrødre har fått denne sommeren. ”Jeg har vært medlem nå i 38 år, men kan ikke huske at vi har opplevd en så brutal sommer” – sier han. ”At noen har hatt et lite uhell er vi vant med, men at tre av gutta er blitt kvestet så ettertrykkelig har gått hardt inn på meg.” Leif Schwabe, Lauritz Sømme og Trampsjefen har alle hatt stygge uhell, men vi får håpe at de kommer seg gjennom det og at vi atter kan nyte deres selskap om ikke lenge.

Les mer …
 

Bli med på fest i Malmö

E-post Skriv ut PDF

Malmo_TC_logo_copyVår broderklubb skal feiere sitt 75 års jubileum, og vi er invitert til å bli med på feiringen! Lørdag den 15. oktober klokken 18.00 braker det løs i Malmö Rådhus. Bengt Nilsson spiller piano mens vi mingler med en velkomstdrink i hånden i selveste Landstings-salen. Så vil Magnus Andersson foredra om sine omfattende reiser i Tibet og Taklamakan ledsaget av vakre bilder. Men det er ikke slutt med det ...

Les mer …
 

En Trampbror drar til Sydpolen - på 100 årsdagen

E-post Skriv ut PDF

stein_pVårt medlem nr 1049, Stein P. Aasheim, spenner på seg skiene den 19. oktober for å gå samme ruta som Roald Amundsen gjorde da han var førstemann på Sydpolen. Startstidspunktet er nøyaktig det samme, og planen er å ankomme polpunktet 14. desember, samme dato som Amundsen. Han skal gå sammen med skikongen Vegard Ulvang, polarforsker Jan-Gunnar Winther og polarhistoriker Harald Dag Jølle. Dette blir første gang noen følger nøyaktig samme rute som Roar Amundsen og hans menn.

 

Les mer …
 
Side 4 av 9

Verdensur

Tramp_figur.jpg