Hjem 2011

”Bristolgjengens” reisebrev fra en tur i vakre Norge

E-post Skriv ut PDF

bristol_gjengenNoen av gutta i Cluben treffes fast én gang i uken i bibliotekbaren på Bristol Hotell. Dette har de holdt på med i hele 17 år, og denne ”Bristolgjengen” er også en aktiv reisegruppe. De har opp gjennom årene hatt mange hyggelige og interessante ekskursjoner, med godt kameratskap i Travellers’ Clubs ånd. De har reist til blant annet Frankrike, Monaco, Italia, Tyskland, Finmarksvidda rundt, Sunnmøre med Valdresflya, Geiranger, Hareid og ikke minst Ålesund. I tillegg har de hyttebesøkt hverandre flere ganger. Nå har de nettopp vært en tur rundt i Hedmark under Ivar Slettens opplegg og kyndig kjentmanns ledelse.

 

Les mer …
 

Hvor godt kjent er du ute i verden?

E-post Skriv ut PDF

World-MapHer er en liten konkurranse for reisende Tramps. Aftenposten har laget en gøyal og enkel nettkonkurranse hvor du kan teste deg selv, og se hvor godt kjent du er på kloden vår. Alan Billyeald har testet den ut, og utfordrer sine Trampbrødre til å gjøre det samme.

Les mer …
 

Brev fra sykesengen på Ullevål Sykehus

E-post Skriv ut PDF

perJaeger_MCSå gikk det endelig galt. Etter over 40 år med motorsykkelkjøring, og de siste 15 årene hver dag hele året. Jeg har hatt tre ulykker før, men kun med småskader. Jeg hadde nettopp tatt ut vintermotorsykkelen og gadd ikke skifte ut piggdekkene, det blir jo snart snø allikevel. Piggdekk går like fint på asfalt, men på brostein..? Og da skjedde det. Jeg kom rundt den lange trappa på Fridjof Nansens plass bak rådhuset på vei fra jobb, og ble møtt av en bil i min kjørebane. Han må ha trodd det var enveiskjørt.

 

 

Les mer …
 

Konservatoren informerer: Om spydet vi ga til Malmö

E-post Skriv ut PDF

malmo_spydetHvorfor ga vi et Kongospyd til Malmöklubben i anledning deres 75-års-jubileum? Dette Kongospydet er én, av i alt kanskje 50 - 60.000 gjenstander, som i perioden fra 1880- til 1930-årene kom til Norden med svensker, dansker, nordmenn og finner som hadde arbeid i Kongo-assosiasjonen (CECH), Fristaten Kongo og Belgisk Kongo. Både i internasjonal og nordisk litteratur kan man finne en særlig forklaring til hvorfor Kong Leopold II av Belgia valgte skandinaver til å bistå i sitt store koloniseringsprosjekt i "Afrikas hjerte"

 

Les mer …
 

Malmö Travellers’ Club fylte 75 år, og vi var der!

E-post Skriv ut PDF

malmoOrangUtanLørdag den 15. oktober feiret Travellers’ Club, Malmö, sin 75 års dag med festaften i Malmö Rådhus. Høvdinger, Trampsjefer, Tramps and travellers møtte mannsterke opp sammen med byens ordfører og andre lokale dignitærer. Vår Club var representert ved Trampsjef Carl Emil, visetrampsjef Gorm, intendant Tore og medlem Matz Risberg. Man hadde anledning til å medbringe ledsager, så da festsalen var full tellet vi om lag 150 festkledde personer.

 

Les mer …
 

Tilbake til steinalderfolket på New Guinea

E-post Skriv ut PDF

newGuinea1Kjell Solli het kveldens foredragsholder, og han tok oss på en reise i ord og bilder til et av de stedene på kloden hvor folk fremdeles lever slik våre forfedre har gjort i uminnelige tider. Han reiste med kone og et annet par, hvor konen skulle studere et folkeslag langs kysten, men en tsunami ødela hele opplegget. Derfor måtte de improvisere og se seg om etter et alternativ, da de allerede var ankommet øya. Resultatet ble en jungeltur til en av stammene i bushen.

 

Les mer …
 

På to hjul i sving'a - med og uten kræsj.

E-post Skriv ut PDF

per_sykehusHva er det som kjennetegner gamlegutta i Travellers’ Club? Jo, at de ikke gir seg! Kanskje litt gamle, kanskje litt skrøpelige, men det er intet hinder for å kaste seg ut i livets opplevelser. Noen ganger er det de store utfordringer som skal overvinnes, mens andre ganger kan det være noe så enkelt som å kreke seg opp på en motorsykkel midt på natta for å slippe å gå den lange veien hjem på ustøe bein.

 

Les mer …
 
Side 3 av 9

Verdensur

Tramp-konservator.jpg