Hjem 2011

14. desember – 100 år etter

E-post Skriv ut PDF

Roald-amundsenDet var på hengende håret, men gutta klarte det – akkurat! Vegard Ulvang, Jan-Gunnar Winther, Stein P. Aasheim og Harald Dag Jølle har fulgt i Roald Amundsens skispor til Sørpolen. Ekspedisjonen skulle gjennomføres nøyaktig 100 år etter, men været gjorde at starten ble to uker forsinket. Spenningen lå derfor i om de ville klare å komme i mål på dagen.

 

Les mer …
 

Krigens glemte helter: ”Osvald”-organisasjonen

E-post Skriv ut PDF

Osvald_MortenConradi”Da Milorgs leder Jens Chr Hauge våren 1944 ga godkjenning til enkelte sabotasjeaksjoner, var det ikke for å innlede krig mot de tyske okkupantene, men for at Norge som nasjon skulle "kunne se seg selv i speilet” når krigen var slutt…”  Slik åpnet Morten Conradi sitt foredrag om ”Osvald”-gruppen. Conradi er en av de få som har tatt tak i denne viktige, men ”glemte” delen av norsk krigshistorie og kastet lys over den store og uegennyttige innsats disse kvinner og menn gjorde for landet sitt. Feilen med Osvaldgruppen var at lederen Asbjørn Sunde og flere av de sentrale medlemmene var kommunister…

 

Les mer …
 

Veterantreff 2011

E-post Skriv ut PDF

Trampmotiv_sebraVi har mange gode tradisjoner i Travellers´ Club. Veterantreffet er en av disse. En gang i året inviterer Trampsjefen alle som har vært medlemmer i 25 år eller lengre til lunch i våre lokaler. Tradisjonen ble visstnok innført av tidligere trampsjef Amund Lorange, vi tror tidlig på 1980-tallet. I år møttes veteranene fredag 25. november.

 

Les mer …
 

Beautiful Guyana

E-post Skriv ut PDF

MacawOur ex Trampsjef Alan Billyeald was born in British Guyana, South America and he is proud of the diversity and beauty of this jungle country. Photographer James Broscombe spent over 500 days living in the Guyanan bush, and he has done some amazing documentary photographic work. Alan wants to share the beauty of Guyana with his fellow Tramps.

 

Les mer …
 

Årets MC-tur. På kryss og tvers i USA

E-post Skriv ut PDF

MC-highwayJeg måtte ut med $ 3000 for en brukt Suzuki V-Strom 650 cc, som for øvrig så ut som den kom direkte fra fabrikken. Vel, den hadde kræsjet, men var blitt reparert og kom med utstyr for mer enn det jeg betalte for den, så jeg syntes jeg hadde gjort en god handel. Eldste sønnen, Christian, sjekket den ut slik at den var klar da jeg ankom Minnesota i juni.

 

Les mer …
 

Kongelig Æresmedalje og diplom til "Petter'n"

E-post Skriv ut

pettern_medaljeNå er det ikke lenger bare oss i Travellers' Club som er oppmerksomme på Rolf Pettersens innsats under andre verdenskrig. Ryktet har spredd seg helt opp i de aller høyeste sirkler, og selveste kong Harald mente det nå var på sin plass å hedre "Petter'n" for alt han hadde gjort under siste verdenskrig.

Les mer …
 

En av de siste fangstmenn på Svalbard

E-post Skriv ut PDF

HovelsrudKjell Reidar Hovelsrud har drevet fangst og ekspedisjonsliv i 40 år på Svalbard, og er vel den siste fangstmann av den gamle skolen. Det ble en hyggelig aften da han viste bilder og fortalte om sine år og opplevelser på øygruppen som ligger så isolert der tett oppunder Nordpolen.

Les mer …
 
Side 1 av 9

Verdensur

Tramp_figur.jpg